Kastamonu’da oyuncak ayı içerisinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli, sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.
Edinilen bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğünün ortaklaşa çalışmasıyla yapılan operasyonda tek seferde en yüksek miktarda rekor seviyede uyuşturucu maddesi yakalandı. Narkotik ve İstihbarat ekipleri, Kastamonu’da uyuşturucu madde kullanan ve satışını yapan şahısların yakalanması başlattığı çalışmalar neticesinde daha öncesinden tespiti yapılan 4 şahsın üst, araç ve ikametinde arama yaptı.
Yapılan aramalarda, pelüş oyuncak ayı içinde gizlenmiş vaziyette 531,97 gram metamfetamin maddesi, sırt çantası içerisinde ve ikamette 7 adet yabancı menşeili 9 mm çapında ruhsatsız tabanca, 60 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 13,09 gram bonzai ve 1 adet uyuşturucu içiminde kullanılan cam düzenek (Bong) ele geçirildi. Operasyonda saksıya gizlenmiş bir miktar uyuşturucu da bulundu.
Olayla ilgili 4 şüpheli şahıs gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edilen şüpheliler, tutuklanarak cezaevine gönderildi.


Oyuncak ayı içerisinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli tutuklandı
Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde soba parlaması neticesinde alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi.
Olay, Hanönü ilçesine bağlı Akşasu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Özmen’e ait evde sobanın parlaması neticesinde alevlerin sıçradığı evde yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan vatandaşlar, pencereleri kullanarak dışarı çıktı.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken ev kullanılmaz hale geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

