Safranbolu Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında çocukları unutmadı. Özel olarak hazırlanan etkinliklerle çocuklara keyifli ve öğretici bir gün yaşatmayı hedefleyen Safranbolu Belediyesi, Leyla Dizdar Kültür Merkezi'nde oyun köyü kurdu.
Oyun köyünde çocuklar farklı etkinliklere katılarak eğlenirken, aynı zamanda sosyal ve kültürel becerilerini geliştirmelerine olanak tanındı. Atölye çalışmaları, el sanatları, resim ve müzik etkinlikleri, animatörler, çizgi film kahramanları, langırt, masal treni, yüz boyama, balon dağıtımı gibi birçok farklı aktiviteyle çocuklar hem öğrendi hem de ikram edilen pamuk şekerlerden tattı. Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse Leyla Dizdar Kültür Merkezi bahçesinde düzenlenen etkinliklere katılarak çocuklara ve ebeveynlerine mutlu bayramlar diledi. Başkan Köse’yi gören vatandaşlar yanına gelerek kendisi ile hatıra fotoğrafı çektirdi ve Safranbolu’nun her kesimine hitap eden etkinliklere imza attığı için kendisine teşekkür etti.
Yaklaşık 5 bin kişinin katılım sağladığı oyun köyü organizasyonu ile ilgili düşünlerini aktaran Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bu tür etkinliklerin çocukların sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağladığını belirtti. Ayrıca, oyun köyünün yanı sıra çeşitli yarışmalar ve gösteriler düzenlenerek çocuklara unutulmaz anlar yaşatıldı.
23 Nisan'ın anlam ve önemine uygun bir şekilde Safranbolu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından hazırlanan bu etkinliklerle, çocuklar bayramı coşkuyla kutladı. Ebeveynlerin de katılımıyla, ailece geçirilen bu özel gün, çocukların mutluluğunu ve neşesini gözler önüne serdi.
Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse düzenlenen bu etkinliklerin, çocukların sadece eğlenmelerini değil, aynı zamanda birlikte vakit geçirerek paylaşmayı, dayanışmayı ve birbirlerini anlamayı öğrenmelerine de katkı sağladığını söyledi. Bu tür etkinliklerin ilerleyen yıllarda da devam edeceğini ifade eden Başkan Köse, çocukların her yıl daha da renkli ve eğlenceli bir 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı yaşayacağını belirtti. (Ramazan Öztürk)
Karabük'te otelden ayrıldıktan sonra kendisinden haber alınamayan 29 yaşındaki genç ağaçlık alanda ölü bulundu. Olay, Kapullu Küpler-5000 Evler bağlantı yolunda meydana geldi. İddiaya göre Abuzer Y., dün birlikte kaldığı dini nikahlı eşinin yanından ayrıldı. Akşam saatlerinde geri dönmemesi üzerine eşi, durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbarın ardından başlatılan arama çalışmalarında gence ait araç, sabah saatlerinde Kapullu Küpler-5000 Evler bağlantı yolunda terk edilmiş halde bulundu. Çevrede yapılan aramada, Abuzer Y.'nin ağaçlık alanda hareketsiz şekilde yattığı tespit edildi. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrollerde gencin hayatını kaybettiğini belirledi. Olay yeri incelemesinin ardından şahsın cenazesi, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.