Reklam
Reklam
679b83ec4ae5a
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
30 Ocak, 2025 15:58 tarihinde yayınlandı
0

Ovacuma Yeniden Belde Olacak

Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Ovacuma, yeniden belde statüsüne kavuşacak. 1 Mayıs 1998 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan İçişleri Bakanlığı’nın 29 Nisan 1998 tarihli kararı ile Akkışla, Cabbar, Hacıhasan, Danişment, Ovaköseler ve Tintin köylerinin birleştirilmesiyle belde belediyesi statüsü kazanan Ovacuma, 2013 yılında nüfusunun 2.000 kişinin altına düşmesi nedeniyle köye dönüştürülmüştü.

Ovacuma’nın köy statüsüne geri dönmesiyle birlikte Akkışla, Cabbar, Hacıhasan, Danişment, Ovaköseler ve Tintin de tekrar köy oldu.

2021 yılında muhtar olarak göreve gelen Burhan Akın’ın konuyu yargıya taşıması sonucunda, mahkeme kararı ile Ovacuma’nın yeniden belde belediyesi statüsüne giden yolunun açıldığı öğrenildi.

Öte yandan önümüzdeki günlerde referanduma gidileceği ve referandumda, gerekli şartlar sağlanırsa bir ara seçim yapılacağı ve  Belde Belediye Başkanının belirleneceği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kastamonuda otomobil direge carpti 3 yarali 1XZKzseQ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Mayıs, 2026 20:45 tarihinde yayınlandı
0 0

Kastamonu’da otomobil direğe çarptı: 3 yaralı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde otomobilin direğe çarpması neticesinde meydana gelen kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, İnebolu ilçesi Kuzluk köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muzaffer B. yönetimindeki 81 BV 377 plakalı Kia marka otomobil virajı alamayarak elektrik diğerine çarptı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Emine B. ve Fatma B. yaralandı. Kazayı gören vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ilk müdahaleleri yapılan yaralılar, İnebolu Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Araçta bulunan vatandaşların bayram tatili için köye geldikleri öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin