Karabük’ün Ovacık ilçesindeki metruk bina, ahır ve samanlık yangınlarının faili olduğu iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. Yangınları çıkaran şahsın ilçede bekçi olarak görev yaptığı öğrenildi.
Ovacık’ta 5-6 Ekim tarihlerinde alevlere teslim olan 6 samanlık, ahır, odunluk ve metruk bina çıkan yangında tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, 1 ticari taksi de zarar görmüştü.
İki gün peş peşe çıkan yangınlar vatandaşları tedirgin ederken, ilçeye emniyet ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlçeye giriş çıkışları tutan ekiplerin titiz çalışmalarıyla yangını Orhan Ş. isimli şüphelinin çıkardığı tespit edildi. Savcılık talimatıyla gözaltına alınan şüphelinin ilçede bekçilik yaptığı öğrenilirken, şahsın emniyetteki işlemleri sürüyor.
Öte yandan, şüphelinin 6 Ekim günü çıkan yangınların birinde söndürme çalışmalarına katıldığı da kameralara yansıdı. (İHA)


Ovacık’ta yangınların faili olduğu iddia edilen bekçi gözaltına alındı
Yenice Belediyesi araç filosunu güçlendirdi
Karabük’ün Yenice ilçe Belediyesi, hizmet kapasitesini artırmak amacıyla araç filosuna yeni bir damperli kamyon kazandırdı. Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) tarafından hibe edilen araç belediye envanterine dahil edildi.
Yenice Belediye Başkanı Sertaş Karakaş, belediyenin daha hızlı ve etkin hizmet sunabilmesi için makine parkını güçlendirmeye devam ettiklerini belirtti.
TBB tarafından belediyeye hibe edilen 2026 model, 5 metreküp kapasiteli ve 11 ton yük taşıma kapasitesine sahip damperli kamyonun teslim alındığını ifade eden Karakaş, aracın ilçeye hayırlı olmasını diledi.
Başkan Karakaş, “Güçlü altyapı, güçlü Yenice anlayışıyla araç parkurumuzu yenileyerek hizmet kalitemizi artırmaya devam ediyoruz. İlçemizin çehresini değiştirecek yatırımları kararlılıkla hayata geçirirken, vatandaşlarımıza daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı sürdüreceğiz” dedi.


