Ovacık'ta yangınların faili olduğu iddia edilen bekçi gözaltına alındı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
08 Ekim, 2023 15:26 tarihinde yayınlandı
0
1

Ovacık’ta yangınların faili olduğu iddia edilen bekçi gözaltına alındı

Karabük’ün Ovacık ilçesindeki metruk bina, ahır ve samanlık yangınlarının faili olduğu iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. Yangınları çıkaran şahsın ilçede bekçi olarak görev yaptığı öğrenildi.
Ovacık’ta 5-6 Ekim tarihlerinde alevlere teslim olan 6 samanlık, ahır, odunluk ve metruk bina çıkan yangında tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, 1 ticari taksi de zarar görmüştü.
İki gün peş peşe çıkan yangınlar vatandaşları tedirgin ederken, ilçeye emniyet ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlçeye giriş çıkışları tutan ekiplerin titiz çalışmalarıyla yangını Orhan Ş. isimli şüphelinin çıkardığı tespit edildi. Savcılık talimatıyla gözaltına alınan şüphelinin ilçede bekçilik yaptığı öğrenilirken, şahsın emniyetteki işlemleri sürüyor.
Öte yandan, şüphelinin 6 Ekim günü çıkan yangınların birinde söndürme çalışmalarına katıldığı da kameralara yansıdı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
dw
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
09 Nisan, 2026 14:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne çifte ödül

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı” kapsamında gösterdiği sürdürülebilir başarılar neticesinde iki ayrı teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Ayrıca ”Bebek Dostu Yenidoğan yoğun bakım ünitesi” ünvanını aldı.

ULUSAL DEĞERLENDİRMEDEN TAM NOT

Anne, bebek ve çocuk sağlığı hizmetleri çerçevesinde emzirmeyi korumak, desteklemek ve özendirmek suretiyle bebek ölümlerinin önüne geçilmesini amaçlayan program dahilinde; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ulusal değerlendirme ekipleri tarafından titizlikle incelendi. Yapılan değerlendirmeler sonucunda hastanenin hem “Bebek Dostu Hastane” hem de “Bebek Dostu Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi” unvanlarını başarıyla koruduğu tescil edildi.

Hastanenin başarılı çalışmalarının devam etmesi dolayısıyla verilen teşekkür belgeleri, Karabük İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara tarafından; Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan ve Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Müyesser Demir’e takdim edildi.

Takdim törenine Karabük Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan ve Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. Nermin Seçilmiş de katılarak, hastane yönetimini ve emeği geçen sağlık çalışanlarını tebrik ettiler.

KARA: “GELECEĞİMİZ OLAN BEBEKLER GÜVENDE”

Törende konuşan Op. Dr. İsmail KARA, anne sütünün önemine vurgu yaparak şunları kaydetti:

“Hastanemizin hem genel hizmetlerde hem de en kritik birimimiz olan Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’nde ‘Bebek Dostu’ unvanını koruması, ilimizdeki sağlık kalitesinin bir göstergesidir. Bebeklerimize hayatın başında en doğru desteği sunan, emzirmeyi teşvik eden tüm ekibimize teşekkür ediyorum. Hedefimiz, her bebeğin sağlıklı bir başlangıç yapmasını sağlamaktır.” 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin