Karabük’ün Ovacık ilçesindeki metruk bina, ahır ve samanlık yangınlarının faili olduğu iddia edilen şüpheli gözaltına alındı. Yangınları çıkaran şahsın ilçede bekçi olarak görev yaptığı öğrenildi.
Ovacık’ta 5-6 Ekim tarihlerinde alevlere teslim olan 6 samanlık, ahır, odunluk ve metruk bina çıkan yangında tamamen yanarak kullanılmaz hale gelirken, 1 ticari taksi de zarar görmüştü.
İki gün peş peşe çıkan yangınlar vatandaşları tedirgin ederken, ilçeye emniyet ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlçeye giriş çıkışları tutan ekiplerin titiz çalışmalarıyla yangını Orhan Ş. isimli şüphelinin çıkardığı tespit edildi. Savcılık talimatıyla gözaltına alınan şüphelinin ilçede bekçilik yaptığı öğrenilirken, şahsın emniyetteki işlemleri sürüyor.
Öte yandan, şüphelinin 6 Ekim günü çıkan yangınların birinde söndürme çalışmalarına katıldığı da kameralara yansıdı. (İHA)


Ovacık’ta yangınların faili olduğu iddia edilen bekçi gözaltına alındı
Eflani’de anlamlı buluşma
10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında, Karabük’ün Eflani ilçesinde özel eğitim gören gençler için Eflani Çok Programlı Anadolu Lisesi (ÇPAL) Konferans Salonu’nda bir etkinlik düzenlendi.
Programa Eflani Kaymakamı Ömer Bulut, Belediye Başkanı Hüsnü Akın, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelebi, öğretmenler, öğrenciler ve aileleri katıldı.
Etkinlikte konuşan Kaymakam Bulut, engellerin sevgi, sabır ve dayanışmayla aşılabileceğini belirtti. Özel eğitim gören gençlerin azim ve başarılarıyla topluma örnek olduğunu ifade eden Bulut, onların hayatlarını kolaylaştırmak ve daha mutlu bir gelecek için çalışmanın herkesin ortak sorumluluğu olduğunu vurguladı.
Program boyunca gençler, öğretmenleri, okul yöneticileri ve aileleriyle keyifli vakit geçirdi. Etkinlik, toplumsal farkındalık oluşturulmasına da katkı sağladı.
Program, günün anısına çekilen hatıra fotoğrafının ardından sona erdi.

