Karabük Postası tarafından
06 Ekim, 2023 10:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 1

Ovacık’ta yangın: Samanlık ve ambar kullanılmaz hale geldi

Karabük'ün Ovacık ilçesinde çıkan yangında alevlere teslim olan samanlık ve ambar kullanılmaz hale geldi. Olay, Gümüşler Mahallesi'nde meydana geldi. Ramazan Şahin'e ait samanlıkta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler buğday ambarına sıçrarken durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Sabah saatlerinde aynı mahallede ahşap evin de çıkan yangında kullanılmaz hale gelmesi üzerine ekipler kundaklama şüphesi üzerine çalışma başlattı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Karabük'teki yangınlarda 4 samanlık, metruk bina ve ticari taksi zarar gördü

Karabük'ün Ovacık ilçesinde aynı gün içinde çıkan 6 ayrı yangınlarda ticari taksi, metruk bina ve 4 samanlık zarar görürken, olayın kundaklama olacağı şüphesiyle Jandarma ekipleri geniş çaplı inceleme başlattı. Merkeze bağlı Gümüşler Mahallesi'nde AK Parti Ovacık İlçe Başkanı Ahmet Şahin'e ait ticari taksi, ahır ve samanlıkta henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın hızla büyürken durumun bildirilmesi üzerine olay yerine itfaiye ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alıp söndürülürken, ahır ve samanlık kullanılamaz hale geldi. Ticari takside de zarar oluştu. Aynı gün içerisinde Gümüşler Mahallesi'nde Ramazan Şahin, Karşı Mahalle'de Mustafa Süze, Ekincik köyü yolu üzerinde de Ahmet Mazhar Denli'ye ait samanlıklarda gece saatlerinde ayrı ayrı yangın çıkmıştı. Konuyla ilgili Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada ise, çıkan yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Ordu’da taze fındık tezgahlarda: Kilosu 200 TL

Ordulu üreticiler, Karadeniz Kıyı Yolu kenarlarında kurdukları tezgahlarda yaş fındığın kilogramını 200 liradan satışa sunmaya başladı.
Ordu’da kıyı bölümlerinde fındık hasat dönemi yaklaştı. Tezgah üzerine kolundan topladıkları yaş fındığı koyan üreticiler, ekseriyetle gurbetçiler ve turistlere satış yapıyor. Günlük ortalama 20 kilo satış yaptıklarını söyleyen üreticiler, zirai don nedeniyle fındığın az olduğunu, satışların geçen yıllara nazaran düşük olduğunu belirterek, gün boyunca satış için beklediklerini belirttiler. Üreticiler ayrıyeten yaş fındığın kilogramını 150-200 liradan sattıklarını da kaydetti.

"Bu bizim için hobi fakat talep yüksek"
Yol kenarında fındık satışı yapan Coşkun Çarkçı, "Bu bizim için daha çok bir hobi, boş vakitlerimizi kıymetlendiriyoruz. Ekseriyetle tatil bölgesinden dönenler alıyorlar. Kilogram fiyatını 150-200 TL ortasında satıyoruz. Bu yıl zirai don nedeniyle fındık az lakin talep var. Şu anda dönemin başı, ilerleyen günlerde daha da güzel olacaktır. Günlük bazen 10, bazen 20 kilogram sattığımız oluyor. Sabah saatlerinde gelip akşam saatlerine kadar buralardayız" dedi.
Antalya’dan gelen Mehmet Aydın, tatilin akabinde memleketlerine dönüş seyahatinde taze fındık aldıklarını söyledi. Aydın, Antalya’daki dost ve akrabalarına da ikram etmek ismine fındık aldıklarını kaydetti.
Giresun’dan İstanbul’a giden Hüseyin Aksüt, daima olarak fındık tüketmeye çalıştıklarını kaydetti. Aksüt, taze fındık satın almak için mola verdiklerini de söyledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin