Ovacık'ta, Kanser Taraması Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
16 Ekim, 2022 16:46 tarihinde yayınlandı
0
0

Ovacık’ta, Kanser Taraması Yapıldı

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinlikleri kapsamında  Ovacık ilçesinde meme kanseri taraması yapıldı.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Dünya Sağlık Örgütü meme kanserinde erken teşhisin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim tarihleri Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlenmiştir.

İl Sağlık Müdürlüğü olarak Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı etkinlikleri çerçevesinde 14 Ekim Cuma Günü Mobil Mamografi Aracı ile Ovacık İlçesinde Meme kanseri taraması gerçekleştirilmiş ve kanser konusunda halkı bilgilendirme çalışması yapılmıştır” denildi. (Halil Kızılyer)

Bizi sosyal medyadan takip edin
ogrencilerin zehirlenmesinin ardindan muhurlenen is yerinden alinan numuneler temiz cikti ctS4nMRA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Nisan, 2026 12:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Öğrencilerin zehirlenmesinin ardından mühürlenen iş yerinden alınan numuneler temiz çıktı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde 9 öğrencinin zehirlenmelerinin ardından tedbir amacıyla mühürlenen dönerci, numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmaması üzerine açıldı.

Edinilen bilgiye göre, 26 Mart tarihinde öğle arasına çıkan öğrenciler, bir işletmeden döner ekmek siparişi verdi. Sipariş ettikleri döner ekmeği yedikten bir süre sonra rahatsızlanan 9 öğrenci, mide bulantısı, ishal, kusma, karın ağrısı gibi şikayetleriyle Cide Devlet Hastanesine götürüldü. Hastanede muayeneleri yapılan öğrencilerin gıda zehirlenmesi yaşadığı belirlendi. Öğrencilerin ifadeleri doğrultusunda Cide Kaymakamlığı, Cide İlçe Emniyet Müdürlüğü, Cide İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Cide Belediyesi ekipleri tarafından inceleme başlatıldı. Döner satışı yapan işletmeden Cide İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince numune alındı. İşletme ise tedbir amacıyla Cide Kaymakamlığı’nın talimatıyla, Cide Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından mühürlendi.

Numunelerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmamasının ardından iş yerinin mühürü kaldırıldı.

İşletme sahibi Mücahit Hasan Ünlü, “Öğrencilerin rahatsızlanması noktasında bizlerin en başından itibaren içimiz rahattı. Herhangi bir sorun çıkmayacağını biliyorduk. Sonuçların temiz çıkmasıyla birlikte bu durum resmi olarak da kanıtlanmış oldu. Bizler de bugün itibarıylq işletmemizi tekrar açtık” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin