Reklam
Reklam
673c8fe28583d
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Kasım, 2024 16:18 tarihinde yayınlandı
0

Ovacık’ta  “En İyi Narkotik Polisi Anne” Semineri

Ovacık İlçesinde, uyuşturucu ile mücadelede annelerin rolüne dikkat çekmek amacıyla “En İyi Narkotik Polisi Anne” semineri gerçekleştirildi.

Ovacık İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan etkinliğe, Ovacık Kaymakamı Tuğçe Yılmaz, kamu kurumlarının temsilcileri, emniyet yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seminerde, madde bağımlılığının önlenmesi konusunda ailelerin, özellikle annelerin farkındalığını artırmanın önemine dikkat çekildi.

Seminerde uzmanlar, bağımlılık belirtilerinin nasıl fark edileceği, gençlerin risklerden nasıl korunabileceği ve ebeveynlerin bu süreçte nasıl bir yol izlemesi gerektiği konularında bilgiler verdi. Proje kapsamında annelerin narkotik mücadelede kilit bir rol üstlendikleri belirtilerek, aile içi iletişim ve farkındalık çalışmalarıyla bağımlılık riskinin en aza indirilebileceği ifade edildi. Katılımcılar seminerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu tür eğitimlerin devam etmesi gerektiğini söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ineboluda ciftcilere 124 bin adet sebze fidesi dagitildi OMEgwlCE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı

Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.

İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.

Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

Bizi sosyal medyadan takip edin