Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
673c8fe28583d
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
19 Kasım, 2024 16:18 tarihinde yayınlandı
0

Ovacık’ta  “En İyi Narkotik Polisi Anne” Semineri

Ovacık İlçesinde, uyuşturucu ile mücadelede annelerin rolüne dikkat çekmek amacıyla “En İyi Narkotik Polisi Anne” semineri gerçekleştirildi.

Ovacık İlçe Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan etkinliğe, Ovacık Kaymakamı Tuğçe Yılmaz, kamu kurumlarının temsilcileri, emniyet yetkilileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Seminerde, madde bağımlılığının önlenmesi konusunda ailelerin, özellikle annelerin farkındalığını artırmanın önemine dikkat çekildi.

Seminerde uzmanlar, bağımlılık belirtilerinin nasıl fark edileceği, gençlerin risklerden nasıl korunabileceği ve ebeveynlerin bu süreçte nasıl bir yol izlemesi gerektiği konularında bilgiler verdi. Proje kapsamında annelerin narkotik mücadelede kilit bir rol üstlendikleri belirtilerek, aile içi iletişim ve farkındalık çalışmalarıyla bağımlılık riskinin en aza indirilebileceği ifade edildi. Katılımcılar seminerden duydukları memnuniyeti dile getirirken, bu tür eğitimlerin devam etmesi gerektiğini söylediler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin