Ovacık’ta Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2016 14:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Ovacık’ta Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid

 

15 Temmuz 2016 Cuma Günü gecesi Ülkemizde yaşanan darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri için  Ovacık’ta Mevlid-i Şerif okutuldu.

15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen kalkışma hareketi nedeniyle hayatlarını kaybeden polis, asker ve sivil vatandaşlar için 28 Temmuz 2016 Perşembe günü Belediye Kapalı Pazar Yerinde Demokrasi Şehitlerimizi Anma, Milli Birlik ve Beraberlik Töreni düzenlendi.

Düzenlenen Programa; Ovacık  Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Belediye Başkanı Zafer Küpler, İlçe Jandarma Komutan V. Ahmet Ahi, İlçe Emniyet Amiri V.Cihan Kesim, AK Parti İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyeleri Muharrem Öter,İl Genel Meclis Üyesi Recep Başdağ, CHP İlçe Başkanı Rıza Müezzinoğlu, MHP İlçe Başkanı Basri Ergün , Daire Amiri ve Memurları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda İlçe Kaymakamı Murat Irgatoğlu ve Belediye Başkanı Zafer Küpler günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.  Konuşmaların  ardından İlçe Müftülüğü Personeli tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve İlahilerin ardından yapılan Duadan sonra tören sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ehliyet sinavinda yapay zekali joker aday operasyonu 14 tutuklama A8WIuRJY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Tokat’ta ehliyet sınavında yapay zekalı “joker aday” operasyonu: 14 tutuklama

Tokat’ta ehliyet sınavına yönelik düzenlenen “joker aday” operasyonunda 14 şüpheli tutuklandı.

Edinilen bilgilere göre Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gelen ihbar üzerine harekete geçti. Tokat Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen çalışmada; yazılı ehliyet sınavını geçemeyen bazı kişilerin kimlik kartlarını “kayıp” gerekçesiyle yeniledikleri, bu süreçte gerçek kimlik sahibinin yüzü ile “joker adayın” yüzünü yapay zeka kullanarak ortak fotoğraf haline getirerek nüfus müdürlüğü yetkililerini kandırdıkları ve bu yöntemle yerlerine başkalarını sınava soktukları tespit edildi.

4 yıllık sınav evrakları incelendi

Tokat merkezli yürütülen soruşturma kapsamında Tokat ili Niksar ilçesi ve Şanlıurfa’da da bağlantılar belirlendi. Son 4 yıla ait sınav evraklarının incelenmesi sonucu Tokat ve Şanlıurfa’da 12 joker aday, 5 de organizatör olduğu belirlendi.

14 şüpheli tutuklandı

Ekipler tarafından eşzamanlı düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 17 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Tokat Adliyesi’ne sevk edildi. Şüphelilerden 14’ü çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken; 2 şüpheli adli kontrol, 1 şüpheli de ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin