Ovacık’ta Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:21
Güneş 06:47
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:08
Yatsı 20:28
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
29 Temmuz, 2016 14:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Ovacık’ta Demokrasi Şehitleri İçin Mevlid

 

15 Temmuz 2016 Cuma Günü gecesi Ülkemizde yaşanan darbe girişiminde hayatlarını kaybeden demokrasi şehitleri için  Ovacık’ta Mevlid-i Şerif okutuldu.

15 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen kalkışma hareketi nedeniyle hayatlarını kaybeden polis, asker ve sivil vatandaşlar için 28 Temmuz 2016 Perşembe günü Belediye Kapalı Pazar Yerinde Demokrasi Şehitlerimizi Anma, Milli Birlik ve Beraberlik Töreni düzenlendi.

Düzenlenen Programa; Ovacık  Kaymakamı Murat Irgatoğlu, Belediye Başkanı Zafer Küpler, İlçe Jandarma Komutan V. Ahmet Ahi, İlçe Emniyet Amiri V.Cihan Kesim, AK Parti İlçe Başkanı ve İl Genel Meclis Üyeleri Muharrem Öter,İl Genel Meclis Üyesi Recep Başdağ, CHP İlçe Başkanı Rıza Müezzinoğlu, MHP İlçe Başkanı Basri Ergün , Daire Amiri ve Memurları ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Program, Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Programda İlçe Kaymakamı Murat Irgatoğlu ve Belediye Başkanı Zafer Küpler günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptı.  Konuşmaların  ardından İlçe Müftülüğü Personeli tarafından okunan Kuran-ı Kerim tilaveti ve İlahilerin ardından yapılan Duadan sonra tören sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
zonguldakta bayram sabahi korkutan silah atma gelenegi Jf2Cmu2X
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Zonguldak’ta bayram sabahı korkutan silah atma geleneği

Zonguldak’ta yıllardır süregelen ve her bayram sabahı korku dolu anların yaşanmasına neden olan silahla havaya ateş açma geleneği bu Ramazan Bayramı’nda da devam etti.

Bayram namazının kılınmasının ardından silah sesleri yükselmeye başladı. Evlerinin balkonlarına, çatılarına ve sokak aralarına çıkan bazı kişiler havaya ateş açtı. Öte yandan, 2015 yılındaki Kurban Bayramı’nda Taşbaca Mahallesi’nde kurbanının kesilmesini bekleyen 64 yaşındaki Temel Civelek, kimliği belirsiz bir magandanın tabancasından çıkan kurşunun hedefi olmuş, kurşunun sırtına isabet etmesi sonucu hayatını kaybetmişti.

Silah sesleri üzerine polis ve jandarma ekipleri harekete geçerek, ateş açan şahısları tespit etmek amacıyla mahalle aralarında geniş çaplı inceleme ve devriye çalışması başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin