Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2024 04:22 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Ovacık’ta 80 hektarlık alanda etkili olan yangın 54 saatte kontrol altına alındı

Karabük’ün Ovacık ilçesinde 80 hektarlık alanda etkili olan orman yangını, 54 saatte kontrol altına alındı.
Ovacık ilçesine bağlı Beydini ile Alınca köyleri arasında çıkan orman yangını, havadan ve karadan yoğun çalışmalar sonucunda kontrol altına alındı. Yaklaşık 54 saatlik müdahale ile söndürülen yangında soğutma çalışmaları aralıksız sürüyor.
Karabük Valisi Mustafa Yavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Öncelikle hem Karabük’ümüze hem Ovacık’ımıza hem de ülkemize geçmiş olsun diyorum. Cuma günü yaklaşık saat 14.30 civarında başlayan orman yangını, bugün akşam itibarıyla kontrol altına alındı diyebiliriz. Bu süreç içerisinde yaklaşık 78 aracımız, arazözlerimiz, su tankerlerimiz, UMKE’miz, AFAD’ımızın araçları, yine yaklaşık 220 civarında personelimizle üç gündür yangınla mücadele ediliyor" dedi.
Söndürme ve soğutma çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Vali Yavuz, "Yangının başladığı andan itibaren bu saate kadar gerçekten fedakarca çalışan orman teşkilatımızın değerli mensuplarına, belediyelerimizin, İl Özel İdaremizin ve diğer tüm kurumlarımızın çalışanına çok teşekkür ediyorum. Gece gündüz demeden 7/24 esasınca gerçekten fedakarca çalıştılar. Çok zorlu koşullarda çalıştılar. Çünkü yangının çıktığı alan sarp, kayalık ve biraz zor bir alandı. Yol açısından sıkıntılarımız oldu. Bir taraftan yollar açıldı, bir taraftan söndürme çalışmaları devam etti. Şükür bu akşam saatleri itibarıyla kontrol altına alındı" ifadelerini kullandı.
Yangının çıkışı ile ilgili soruşturmanın sürdüğünü aktaran Yavuz, "Bununla birlikte hem kolluk birimlerimiz hem de ilgili birimlerimiz adli ve idari soruşturmasına devam ediyorlar. İnşallah en kısa süre içerisinde de bu yangını çıkartıp, yeşil vatanımızı, akciğerlerimize ve ormanlarımıza bu zararı verenleri bulup bir an önce adalete teslim edeceğiz" diye konuştu.
Vali Yavuz, yangının 80 hektarlık alanda etkili olduğunu ifade ederek şunları söyledi:
"Tabii tamamının yandığını söyleyemeyiz. Ara ara yanmayan bölgeler de var. Ama 80 hektarlık bir alanda yangının etkili olduğunu söyleyebiliriz. Zarar tespit çalışmaları yapıldıktan sonra, kesin tespitler yapıldıktan sonra yanan kısımlar çok daha net çıkacaktır" şeklinde konuştu.
Yangının çıkışı ile ilgili net bilginin önümüzdeki günlerde belli olacağını kaydeden AK Parti Karabük Milletvekili Cem Şahin ise, "Tüm Karabük halkına geçmiş olsun dileklerimi iletmek istiyorum ve yangınla en iyi mücadele yolunun yangın çıkmasına vesile olacak davranışlardan uzak durmak olduğunu bir kere daha hakikaten ifade ediyorum. Türkiye’de halkımız bu konuya özen gösterir, riayet ederlerse Ovacık’ta ve şu an halen söndürülme çalışmaları devam eden bölgelerdeki yangınlar çıkmamış olur" ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Artvin’de köylüler tarafından bulunan yavru ayı ekiplere teslim edildi

Artvin’in Kemalpaşa ilçesinde tarlada bulunan annesiz yavru ayı, köylüler tarafından müdafaa altına alınıp Ulusal Parklar gruplarına teslim edildi.
Olay, Kemalpaşa ilçesine bağlı bir köyde meydana geldi. Sabah saatlerinde tarlaya giden köylüler, otların ortasında bir yavru ayının olduğunu fark etti. Bir mühlet çevreyi gözlemleyen vatandaşlar, ayının annesinin bölgede olmadığını ve yavrunun yalnız olduğunu belirledi.
Yavru ayının ziyan görmemesi için harekete geçen köylüler, hayvanı dikkatlice araçlarının kasasına alarak müdafaa altına aldı. Akabinde Tabiat Müdafaa ve Milli Parklar Müdürlüğü gruplarına haber verildi.
Bölgeye gelen gruplar, yavru ayıyı teslim alarak birinci sıhhat denetimini gerçekleştirdi. Yavru ayı daha sonra takımlar tarafından yine tabiata bırakıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.