blank
Berkay Doğan tarafından
26 Mart, 2025 17:08 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ovacıklılar İftarda Buluştu

Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneği iftarı Safranbolu Tokatlı Köyü sosyal tesislerinde gerçekleştirildi.

Ovacıklılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği iftara Safranbolu da yaşayan Ovacıklılar büyük ilgi gösterirken,
Ovacıklıların yanı sıra Safranbolu halkı, siyasi parti temsilcileri, Stk temsilcileri, daire müdürleri ve muhtarlar katıldı.
Katılım sağlayanlar arasında Karadeniz bölgesi Muhtarlar Federasyonu başkanı İbrahim Harmanbaşı, iyi parti il başkanı Şaban Şahin, Safranbolu ilçe başkanı Ekrem Şamlı ve yönetimi, Ak Parti Ovacık kadın kolları başkanı Radife Aykutlu, Ovacık ilçe milli eğitim müdürü İsmail Aykutlu, Chp ilçe başkanı Alaattin Kalaz, ilçe teşkilatı ve Chp il genel meclis üyesi Ertuğrul Saraçoğlu, Mhp merkez ilçe başkanı Celal Tokatlı, Yeniden Refah partisi Ovacık ilçe Başkanı Şaban Kaya, Safranbolu ilçe başkanı Ekrem Kaya ve yönetimi, Ovacık muhtarlar Derneği başkanı Ramazan Yüksel ve Ovacık ilçe Safranbolu muhtarları, Karabük il özel idaresi genel sekreter yardımcısı Bahaddin Eroğlu, Karabük Ovacıklılar Derneği gençlik kolları başkanı Recep Erburhan, yönetimi ile çok sayıda Ovacıklıların katılımıyla gerçekleştirildi.
Başkan Soner Sarıçam yönetim kurulu adına yaptığı konuşmada, "Öncelikle iftarımıza HOŞGELDİNİZ. Rabbim tuttuğumuz oruçlarımızı ibadetlerimizi kabul eylesin. Derneğimiz ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahiplerine 100 adet alışveriş çeki dağıtımı yapıyoruz, ve bu yardımları 12 Ay boyunca devam ettirmeyi istiyoruz. Sene içerisinde etkinliklerimizi arttırarak devam edeceğiz inşallah. Bizleri bir araya getiren İftarımızın gerçekleşmesinde destekleri bizleri yanlız Bırakmayan başta yönetim kurulumuza Ovacıklı Hemşehrilerimize, esnaflarımıza teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizin daim olması temennisi ile sizlerin ve tüm İslam aleminin Kadir gecesini tebrik ediyorum." dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dere yataklarına mesken atık ve moloz dökülüyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli ile Geçmiş altı mevkileri ortasındaki dere yatakları, etraf kirliliğine sahne oluyor. Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın doğal hoşluğu, denetimsiz formda dökülen binlerce ton mesken atığı ve moloz nedeniyle her geçen gün tahrip ediliyor.
Gümeli-Geçmiş altı deresi boyunca inşaat hafriyatlarının gelişi hoş boşaltıldığı tez edilirken, bu durum hem vatandaşların hem de çevrecilerin büyük reaksiyonunu çekti. Geçmişaltı’nda yaşayan Hüseyin Kumuz, dere yatağının muhafaza alanı statüsünde olduğunu hatırlatarak sert sözlerle reaksiyon gösterdi:
"Bu alanın şahıslara yahut firmalara bu formda kullanım hakkını kim veriyor, bilmiyoruz. Dere yataklarına yığılan bu molozlar bilhassa yağışlı havalarda dereye akıyor, birikmelere ve ilerleyen süreçte taşkınlara sebep oluyor. Buna göz yumulması kabul edilemez."
Kumuz, yetkililerin kontrol zafiyetine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Türkiye’nin hiçbir yerinde dere ve çay yataklarına mesken atığı ve moloz dökülmez. Valilik ve ilgili kamu kurumları kontrollerini artırmalı, cezalar yükseltilmeli. Şayet caydırıcı yaptırımlar uygulanmazsa bunu yapanlar moloz döküm alanlarına gitmeyip atıklarını buraya taşımaya devam eder. Üstelik akşam saatlerinden sonra hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz."
Vatandaşlar, bölgenin süratle yok olmasına neden olan bu kirliliğin bir an evvel durdurulmasını ve sorumlular hakkında süreç yapılmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin