Reklam
Reklam

Ovacıklılar Derneği yaklaşık 1.500 aileye yardım edecek

Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
28 Mart, 2022 07:45 tarihinde yayınlandı
0

Kısa adı OVA-DER olan Ovacıklılar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deligöz Karabük’teki ihtiyaç sahibi aileler için yaklaşık 1.500 adet Ramazan kumanyası dağıtacaklarını söyledi.
Her yıl geleneksel hale getirdikleri ramazan kumanyaları için hazırlıkların tamamlandığı bildiren Başkan Deligöz, OVA-DER Mart ayı Yönetim Kurulu toplantısında durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, “Bu sene toplamda 1.500 ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu rakam şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz organizasyonlardaki en yüksek sayı oluyor” dedi.
49932053 0db2 4f94 a418 3d865ca1046aAçıklamasında, “Birleşirsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” vurgusu yapan Ovacıklılar Dernek Başkanı Deligöz Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda ise, “Ramazan ayının dini ve sosyal hayatımızda müstesna bir yeri ve önemi vardır. Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. Bu ay, oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği, anlamak ve getirdiği evrensel mesajı içselleştirmek üzere Kur’an-ı Kerim’in daha dikkatlice okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşımının zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir.

Huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, ’Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen, insanları doğru yola ileten yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu ay içerisinde indirilmesi ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunması, bu ayın değerini bizlere daha iyi anlatmaktadır. Ramazan ayı öyle bir ay ki, bu ay için nasıl ve ne kadar hazırlık yapılırsa yapılsın azdır. Ramazan, hiç dinmeyen bir neşe, hiç bitmeyen bir hazdır. Bolluğun ve bereketin eksik olmadığı, birliğin, hoşgörünün arttığı bir Ramazan ayını daha birlikte yaşamanın mutluluğunu tüm Karabük halkıyla paylaşıyor, bu mukaddes ayın İslam Alemi’ndeve aziz milletimizde birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kargo gönderiminden kaçak ürün çıktı

kargo gonderiminden kacak urun cikti 5ZRngggG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Haziran, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
0 0

DÜZCE(İHA) – Düzce’de jandarma ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında düzenlenen operasyonda, İstanbul’a kargo firmaları aracılığıyla sevk edilmek istenen kaçak ürünler ele geçirildi.

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince kaçakçılıkla mücadele kapsamında yürütülen çalışmalar neticesinde, kargo firmaları aracılığıyla Doğu illerinden İstanbul’a kaçak ürün sevkiyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. Edinilen istihbari bilgiler doğrultusunda, Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde çalışma başlatıldı. Şüpheli şahıslara ait kargolarda gerçekleştirilen adli aramalarda 920 paket elektronik sigara kartuşu, 7 bin 616 paket sigara sarma kağıdı ve 28 çift ayakkabı ele geçirildi.

Ele geçirilen kaçak ürünlere el konulurken, olayla ilgili 6 şüpheli hakkında adli işlem başlatıldığı bildirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin