Reklam
Reklam

Ovacıklılar Derneği yaklaşık 1.500 aileye yardım edecek

Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
28 Mart, 2022 07:45 tarihinde yayınlandı
0

Kısa adı OVA-DER olan Ovacıklılar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deligöz Karabük’teki ihtiyaç sahibi aileler için yaklaşık 1.500 adet Ramazan kumanyası dağıtacaklarını söyledi.
Her yıl geleneksel hale getirdikleri ramazan kumanyaları için hazırlıkların tamamlandığı bildiren Başkan Deligöz, OVA-DER Mart ayı Yönetim Kurulu toplantısında durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, “Bu sene toplamda 1.500 ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu rakam şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz organizasyonlardaki en yüksek sayı oluyor” dedi.
49932053 0db2 4f94 a418 3d865ca1046aAçıklamasında, “Birleşirsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” vurgusu yapan Ovacıklılar Dernek Başkanı Deligöz Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda ise, “Ramazan ayının dini ve sosyal hayatımızda müstesna bir yeri ve önemi vardır. Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. Bu ay, oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği, anlamak ve getirdiği evrensel mesajı içselleştirmek üzere Kur’an-ı Kerim’in daha dikkatlice okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşımının zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir.

Huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, ’Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen, insanları doğru yola ileten yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu ay içerisinde indirilmesi ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunması, bu ayın değerini bizlere daha iyi anlatmaktadır. Ramazan ayı öyle bir ay ki, bu ay için nasıl ve ne kadar hazırlık yapılırsa yapılsın azdır. Ramazan, hiç dinmeyen bir neşe, hiç bitmeyen bir hazdır. Bolluğun ve bereketin eksik olmadığı, birliğin, hoşgörünün arttığı bir Ramazan ayını daha birlikte yaşamanın mutluluğunu tüm Karabük halkıyla paylaşıyor, bu mukaddes ayın İslam Alemi’ndeve aziz milletimizde birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Minik öğrencilerden Başkan Çetinkaya’ya piknik daveti

Minik ogrencilerden Baskan Cetinkayaya piknik daveti
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
17 Haziran, 2026 15:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük 5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlköğretim Okulu 2-B Sınıfı öğrenci ve velileri, Has Bahçe’de keyifli bir piknik organizasyonu düzenledi. Piknik esnasında sosyal medya üzerinden Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı etiketleyerek samimi bir davette bulunan öğrencilerin bu çağrısına, Başkan Çetinkaya’dan anlamlı bir karşılık geldi.

Öğrencilerin davetine kayıtsız kalmayan Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Has Bahçe’ye belediye ekiplerini yönlendirerek çocuklara ve ailelerine ikramlar ve hediyeler ulaştırdı. Belediye ekiplerinin bu sürprizi karşısında büyük mutluluk yaşayan öğrenciler ve veliler, nazik jestinden dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür etti.

Davetten duyduğu memnuniyeti dile getiren Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı değerlendirmede şunları kaydetti:

“Has Bahçe’de piknik yaparken bizleri de sevgiyle yad eden 5000 Evler Ömer Lütfü Özaytaç İlköğretim Okulu 2-B sınıfı öğrenci ve velilerimizin o güzel davetini aldım. Önceden planlanan programlarımız sebebiyle davetinize icabet edemesek de gönlümüzün sizlerle olduğunu bilmenizi isterim. Bu tatlı buluşmaya ikramlarımız ve hediyelerimizle eşlik etmek istedik. Yüzünüzden gülücük, hanenizden neşe hiç eksilmesin. Geleceğimizin teminatı olan tüm evlatlarımızın gözlerinden öpüyorum.”

Karabük Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan 5000 Evler Has Bahçe Sosyal Tesisleri, temiz havası, geniş yeşil alanları ve huzurlu ortamıyla her yaştan Karabüklüyü ağırlamaya devam ediyor. Kentin sosyal yaşamına yeni bir soluk getiren ve kısa sürede okul organizasyonları, aile piknikleri ile sosyal etkinliklerin ilk tercihi haline gelen Has Bahçe, şimdiden Karabük’ün en gözde ortak buluşma noktası oldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin