Reklam
Reklam
Nurettin Acar Avatarı
Nurettin Acar tarafından
28 Mart, 2022 07:45 tarihinde yayınlandı
0

Ovacıklılar Derneği yaklaşık 1.500 aileye yardım edecek

Kısa adı OVA-DER olan Ovacıklılar Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Deligöz Karabük’teki ihtiyaç sahibi aileler için yaklaşık 1.500 adet Ramazan kumanyası dağıtacaklarını söyledi.
Her yıl geleneksel hale getirdikleri ramazan kumanyaları için hazırlıkların tamamlandığı bildiren Başkan Deligöz, OVA-DER Mart ayı Yönetim Kurulu toplantısında durum değerlendirmesi yaptıklarını belirterek, “Bu sene toplamda 1.500 ihtiyaç sahibi aileye ulaşmayı hedefliyoruz. Bu rakam şimdiye kadar gerçekleştirdiğimiz organizasyonlardaki en yüksek sayı oluyor” dedi.
49932053 0db2 4f94 a418 3d865ca1046aAçıklamasında, “Birleşirsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz” vurgusu yapan Ovacıklılar Dernek Başkanı Deligöz Ramazan ayı dolayısıyla yayımladığı mesajda ise, “Ramazan ayının dini ve sosyal hayatımızda müstesna bir yeri ve önemi vardır. Ramazan ayı, dargınlıkların unutulduğu, küskünlüklerin sona erdiği, kardeşlik duygularının pekiştirildiği günlerdir. Bu ay, oruç gibi türlü hikmetlerle dolu bir ibadetin yerine getirildiği, anlamak ve getirdiği evrensel mesajı içselleştirmek üzere Kur’an-ı Kerim’in daha dikkatlice okunduğu, insani ve ahlaki erdemlerin daha güçlü şekilde hayata yansıdığı, sosyal yardımlaşma ve dayanışmanın, sevgi ve nimetleri paylaşımının zirveye çıktığı eşsiz bir zaman dilimidir.

Huzur, yardımlaşma ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşandığı af, mağfiret ve bereket ayı olan, ’Evveli rahmet, ortası mağfiret ve sonu cehennemden kurtuluş’ olarak müjdelenen, insanları doğru yola ileten yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim’in bu ay içerisinde indirilmesi ve içinde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi’nin bulunması, bu ayın değerini bizlere daha iyi anlatmaktadır. Ramazan ayı öyle bir ay ki, bu ay için nasıl ve ne kadar hazırlık yapılırsa yapılsın azdır. Ramazan, hiç dinmeyen bir neşe, hiç bitmeyen bir hazdır. Bolluğun ve bereketin eksik olmadığı, birliğin, hoşgörünün arttığı bir Ramazan ayını daha birlikte yaşamanın mutluluğunu tüm Karabük halkıyla paylaşıyor, bu mukaddes ayın İslam Alemi’ndeve aziz milletimizde birlik ve beraberlik duygularının pekişmesine vesile olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
caycuma kent konseyinden kizilay subesine ziyaret WaSZvjAW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 08:30 tarihinde yayınlandı
0 0

Çaycuma Kent Konseyi’nden Kızılay Şubesine Ziyaret

Çaycuma Kent Konseyi heyeti, kısa süre önce faaliyetlerine başlayan Kızılay Çaycuma Şubesi’ni ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti.

Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu tarafından karşılanan heyette, Çaycuma Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kadın Meclisi Başkanı Semra Çakır, Yönetim Kurulu Üyesi ve Çaycuma Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayri Kandemir, Çetin Verim ve Mihrican Kurt yer aldı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen ziyarette, ilçede sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi, gönüllülük faaliyetlerinin yaygınlaştırılması ve ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Kızılay’ın afet, yardım ve sosyal destek alanlarında yürüttüğü faaliyetlerin toplum açısından taşıdığı öneme dikkat çekildi.

Kent Konseyi Başkanı İsmail İnam, Kızılay’ın toplumun en köklü yardım kuruluşlarından biri olduğunu belirterek, Çaycuma’da yeniden teşkilatlanarak faaliyetlerine başlamasının önemli bir gelişme olduğunu ifade etti. İnam, sivil toplum kuruluşları arasındaki iş birliğinin güçlenmesinin ilçedeki sosyal dayanışmaya katkı sağlayacağını vurguladı.

Kızılay Çaycuma Şube Başkanı İzzet Turpçu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kızılay’ın temel amacının ihtiyaç sahiplerine ulaşmak ve toplumsal dayanışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi. Turpçu, Çaycuma’da gönüllülük çalışmalarını büyütmek ve daha geniş kitlelere ulaşmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.

Ziyaret, karşılıklı iyi dileklerin paylaşılması ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi. Kent Konseyi heyeti, Kızılay Çaycuma Şubesi’ne çalışmalarında başarılar dileyerek yeni dönemin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin