Reklam
Reklam

Ovacık YEKA İlan Edildi

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Şubat, 2023 14:54 tarihinde yayınlandı
0

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığınca, iki saha rüzgar enerjisine dayalı Yenilenebilir Enerji Kaynak  Alanları (YEKA)  ilan edilirken, bu alanda Ovacık İlçesi de yer aldı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından  Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları (YEKA) ilan edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yayımlanan İlana göre, Karabük’ün Ovacık ilçesi ve Çankırı’nın Bayramören ilçesinin sınırlarında yer alan 19,92 kilometrekarelik saha ile Van’ın Çatak ve Gevaş ilçelerinin sınırlarında yer alan 27,76 kilometrekarelik saha, Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanları Yönetmeliği kapsamında rüzgar enerjisine dayalı YEKA ilan edildi. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin

Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı

corumda kamyon ile traktor carpisti 1 olu 2 yarali GsvwTmPy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Çorum’un Sungurlu ilçesinde kamyonun traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Kaza, Sungurlu-Boğazkale karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.D. idaresindeki 06 BVL 368 plakalı kamyon, aynı yönde ilerleyen E.Y. yönetimindeki 19 EE 552 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan traktör, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Kazada traktör sürücüsü E.Y. ile traktörde bulunan H.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.

2 yaralı da ilk müdahalelerinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. H.Y.’nin cenazesi ise savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre duran trafik, araçların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin