Reklam
Reklam
66f3f91c18909 jpg
Fevzi Aydın Avatarı
Fevzi Aydın tarafından
25 Eylül, 2024 14:51 tarihinde yayınlandı
0

Ovacık Kaymakamından Köy Ziyaretleri

Ovacık Kaymakamlığı tarafından hazırlanan 2024 Yılı Köy Ziyaret ve Devir Teftiş Programı kapsamında, Güneysaz Köyü’nde vatandaşlarla bir araya gelindi. Kaymakam Tuğçe Yılmaz, daire amirleri ile birlikte köy konağında gerçekleştirilen toplantıda, köy sakinleriyle buluşarak çeşitli konularda bilgilendirmelerde bulundu.

Toplantının başlangıcında Kaymakam Yılmaz, katılımcılara Ovacık’ın genel durumu ve köydeki projeler hakkında bilgi verdi. Ardından, köy halkına söz hakkı tanınarak, dilek, istek ve şikayetleri dinlendi. Kaymakam Yılmaz, vatandaşların sorunlarının çözülmesi ve taleplerinin yerine getirilmesi adına gerekli işlemlerin başlatılacağını ifade etti.

Kaymakam Tuğçe Yılmaz,  “Amacımız, sorunları tespit edip, çözüme kavuşturmak” diyerek, vatandaşların beklentilerini dikkate aldıklarını belirtti. Toplantı sonunda, köy halkı, sorunlarını iletme fırsatı bulurken,  Kaymakamlık tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgilendirildiler.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin