Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2017 06:39 tarihinde yayınlandı
0

Ovacık Kaymakamı  Vatandaşla Buluştu

Ovacık  İlçe Kaymakamı   Mehmet Zahid Doğu, İlçeye bağlı  Sülük Köyü’nde düzenlenen Vatandaşla Buluşma Toplantısında vatandaşların sorun ve taleplerini dinledi.

Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu  Başkanlığında gerçekleştirilen  toplantıya;  İlçe Emniyet Amiri Engin Aydın, İlçe Özel İdare Müdürü Talha Durum, İlçe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıf Müdürü Yusuf Özyavuz ve diğer Kurum Amirleri ile  Sülük Köyü halkı katıldı.

Toplantıda Sülük Köyü halkı ile birebir görüşen Kaymakam Mehmet Zahid Doğu, vatandaşların sorunlarının çözülmesi ve taleplerin yerine getirilmesi hususunda gerekli işlemler yapılmak üzere ilgili kurumlara yönlendirirken, amaçlarının sorunları tespit etmek ve çözüme kavuşturmak olduğunu ve toplantıların bundan sonraki süreçte de devam edeceğini söyledi.

Toplantı çekilen toplu fotoğraf ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabuk belediyesi kadin kooperatiflerini bir araya getiriyor UaSSevNy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Haziran, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediyesi kadın kooperatiflerini bir araya getiriyor

Karabük Belediyesi, kentte faaliyet gösteren kadın kooperatiflerini “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programında bir araya getirecek.

Karabük Belediyesi, yerel üretimi desteklemek ve kadın girişimciliğini güçlendirmek amacıyla yeni bir etkinliğe imza atıyor.

Belediye öncülüğünde ve Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenecek “Kadın Kooperatiflerimiz Karabük ile Buluşuyor” programı, 2 Haziran Salı günü saat 11.00’de Karabük Belediyesi Sanat Evi’nde gerçekleştirilecek.

Program kapsamında Karabük Üreten Eller, El Emeği, Karabük Uğraşan, Kozalak, AYKA Yaşlı Bakım, Ihlamur, Eflani Altıneller ve Eskipazar Hadrianapolis kadın kooperatifleri stant açarak ürünlerini vatandaşlarla buluşturacak. Gıda, el sanatları ve tekstil alanlarında üretim yapan kooperatifler, belediyenin sağladığı imkanla doğrudan satış yapma fırsatı elde edecek.

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, yaptığı açıklamada kadın kooperatiflerinin yerel kalkınmadaki önemine dikkat çekti.

Çetinkaya, “Şehrimizde kendi imkanlarıyla üretim yapan, istihdama ve aile ekonomisine katkı sağlayan sekiz kadın kooperatifimiz var. Belediyemiz olarak bu kooperatiflerimizin daha görünür olması ve emeklerinin karşılığını bulması için destek sağlıyoruz” dedi.

Kadınların üretimde aktif rol almasının yerel ekonomiyi güçlendirdiğini vurgulayan Çetinkaya, “Kooperatiflerimizi tek çatı altında hemşehrilerimizle buluşturuyoruz. ‘Birlikte üretecek, birlikte güçleneceğiz’ diyerek tüm vatandaşlarımızı bu dayanışmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Etkinlikte kadın üreticiler, el emeği ürünlerinin yanı sıra ev yapımı baklava, börek ve çeşitli yöresel lezzetleri de satışa sunacak. Vatandaşların hem alışveriş yapması hem de kadın girişimcilere destek olması hedefleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin