Otoyolda zincirleme kaza: 3 yaralı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Eylül, 2024 00:37 tarihinde yayınlandı
0
0

Otoyolda zincirleme kaza: 3 yaralı

Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde 2 otomobil ve 2 tırın karıştığı zincirleme kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde Kalıcıkonutlar Mahallesi mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Ankara istikametinde seyreden B.A. idaresindeki 34 BEA 522 plakalı Mercedes marka araç şiddetli yağışın etkisiyle sürücüsünün kontrolünden çıktı. Kontrolden çıkan otomobille C.K. yönetimindeki 34 DOK 607 plakalı otomobil çarpıştı. Otomobillerin önünde giden E.K. idaresindeki 01 KL 642 plakalı tır ve M.K. yönetimindeki 07 AHM 608 plakalı tır da kazaya karıştı. Meydana gelen kazada 34 DOK 607 plakalı otomobilde bulunan 3 kişi yaralandı. Durum 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kazada yaralanan vatandaşlar, ambulansta yapılan ilk müdahalenin ardından şehirdeki hastanelere kaldırıldı.

Kaza nedeniyle bölgede trafik tek şeritten verildi. Uzun araç kuyruklarının oluştuğu bölgede araçların yoldan kaldırılmasıyla yol trafiğe açıldı.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bu misir ekmegi teneke kovada pisiyor JF9cIGMD
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bu mısır ekmeği teneke kovada pişiyor

Trabzon’un Araklı ilçesinde yaklaşık 15 saat süren pişirme süreciyle hazırlanan “tenekede mısır ekmeği”, hem yöre halkının vazgeçilmezi hem de şehir dışından yoğun talep gören geleneksel lezzetler arasında yer alıyor. Kendine has hazırlanışı ve pişirme tekniğiyle öne çıkan ekmek, uzun süre tazeliğini korumasıyla dikkat çekiyor.

Uzun pişirme süresi lezzeti artırıyor

Araklı’da 10 yaşından beri pazarcılıkla uğraştığını ve mısır ekmeğini ise yaklaşık 30 yıldır ürettiğini söyleyen 55 yaşındaki Halil Danışmaz, 18-20 kg’lık tenekede pişen mısır ekmeğinin en önemli farkının pişirme süresi olduğunu belirterek, “Unu ve yoğrulma şekli aynı olsa bile pişirme süreci fark oluşturuyor. Bu ekmek fırında 13-14 saat bekliyor, daha serin ve kıvamlı pişiyor. Bu da lezzetini artırıyor” dedi.

30 yıllık gelenek

Yaklaşık 30 yıllık bir geçmişe sahip olan tenekede mısır ekmeğinin Araklı’dan başlayarak Trabzon geneline yayıldığını ifade eden Danışmaz, “Bizim özümüzde mısır var. Mısırla doğmuş, mısırla büyümüşüz. Bu yüzden mısır ekmeğinden vazgeçemiyoruz” diye konuştu.

Soya fasulyesi unu lezzet ve renk katıyor

Ekmekte kullanılan soya fasulyesi ununun hem renk hem de lezzet kattığını kaydeden Danışmaz, “Bu un ekmeğin kızarmasını sağlıyor ve doğal olarak tat veriyor. Hamurun kıvamı çok önemli. O kıvamı tutturamazsan ekmeğin kalitesi düşer ve müşteri hemen fark eder” ifadelerini kullandı.

Tenekede pişirmenin en önemli nedenlerinden birinin kullanılan kapların yapısı olduğunu vurgulayan Danışmaz, “Teneke kapların paslanmaması önemli. Ayrıca kap ne kadar büyük olursa ekmek o kadar iyi pişiyor. Küçük kapta yapılan ekmek daha fazla yanıyor ve lezzeti diğerine göre daha az oluyor” dedi.

En az 1 hafta tazeliğini koruyor

Ekmeğin en az bir hafta tazeliğini koruyabildiğini belirten Danışmaz, “Küflenme olursa sadece o kısmı kesilip tüketilebilir, herhangi bir sağlık riski yoktur. İl dışına ve şenliklere gönderim yapıyoruz. Kargoyla müşterilerimize ulaştırıyoruz” diye konuştu.

Kilogramı 60 TL’den satılan tenekede mısır ekmeğinin ağırlığının 18-20 kilogram arasında değiştiğini belirten Danışmaz, “Mısır ekmeğinin belirli bir öğünü yoktur, o su gibidir; her zaman tüketilebilir” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin