Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
27 Ekim, 2024 12:15 tarihinde yayınlandı
0

Otomobilin sosyal tesislere daldığı kazanın görüntüsü ortaya çıktı

Rize’de kontrolden çıkarak belediyeye ait sosyal tesislere dalan otomobilin öncesinde başka bir araçla çarpıştığı için kontrolden çıktığı güvenlik kamerası görüntüleriyle ortaya çıktı.
Olay, Rize Merkez Piriçelebi Mahallesi, Atatürk Caddesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Rize Belediyesi sosyal tesislerinde meydana gelmiş, 53 DA 700 plakalı aracın sürücüsü kontrolünü kaybederek Rize Belediyesi Meydan Sosyal Tesisleri’nin camından içeri dalmıştı. Aracın nasıl kontrolden çıktığı güvenlik kamerası görüntüleriyle ortaya çıktı. Atatürk Caddesi üzerinden Trabzon istikametinden Artvin istikametine giden sürücü, yolun sağında 2. Sıra park halindeki aracın bir anda yola çıkmasıyla ilk önce yavaşladı. Beyaz otomobilinde yavaşladığını gören sürücü bu kez yol hakkı kendisinde olduğu için ilerlemek istedi. Ancak yola çıkmaya hazırlanan beyaz otomobilde durmaktan vazgeçince 53 DA 700 plakalı araca sağ ön kısmından çarptı. O sırada kontrolden çarpan otomobil Rize Belediyesi Meydan Sosyal Tesisleri’nin camından içeriye girdi. İçerisinde müşterilerin de olduğu sosyal tesislerin çerçevesini kıran araç bina içerisindeki kolana çarparak durabildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbu ozbekistandaki teknoloji zirvesinde turkiyeyi temsil etti vEBhH1L7
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mayıs, 2026 00:30 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ Özbekistan’daki teknoloji zirvesinde Türkiye’yi temsil etti

Karabük Üniversitesi (KBÜ), Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Central Asian University (CAU) ev sahipliğinde düzenlenen CAU Tech Hackathon 2026’ya katıldı.

Karabük Üniversitesi öğrencilerinden oluşan VisioMed takımı, 17 ülkeden 228 takımın katıldığı CAU Global Tech Summit 2026’da sağlıkta yapay zekâ projeleriyle öne çıktı.

“AI in Healthcare” kategorisinde yarışan KBÜ VisioMed takımı; Bilgisayar Mühendisliği öğrencileri Zeynep Bostancı, Reyyan Türk, Nuray Yavuz ve Mustafa Eren Tonbuloğlu’ndan oluştu. Takım, 36 saatlik süreçte deri hastalıklarının teşhisine yönelik yapay zekâ algoritmaları geliştirdi.

Arş. Gör. Kadriye Öz ve Arş. Gör. Elif Dorukbaşı danışmanlığında yürütülen çalışmada, tıbbi görüntü verileri kullanılarak hastalık türlerini sınıflandıran ve lezyonlu bölgeleri tespit eden modeller geliştirildi.

Teknik değerlendirmede sınıflandırmada 21.60, segmentasyonda 31.48 puan alan takım, toplamda 53.08 puanla 228 ekip arasında 22’nci sırada yer aldı.

Zirvede, Vincent Wilczynski ve Sebastian Thrun gibi uluslararası akademisyenlerin yer aldığı jüri tarafından yapılan değerlendirmelerde, Karabük Üniversitesi ekibinin geliştirdiği model teknik açıdan incelenerek beğeni topladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin