blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Eylül, 2025 00:37 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Otomobilin Kızılırmak’a uçtuğu kazada ölen anne ile çocuğuna gözyaşı

Samsun’un Bafra ilçesinde arabanın Kızılırmak Nehri’ne uçtuğu kazada hayatını kaybeden anne ile 3 yaşındaki çocuğu, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun da katıldığı cenaze merasimi ile son seyahatine uğurlandı. Kazadan yaralı kurtulan doktor baba, bebeğinin battaniyesine sarılarak ağladı.
Kaza, Bafra ilçesi Asarkale mevkisinde dün saat 17.00 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Psikiyatri Bölümü’nde asistan olarak misyon yapan Dr. Serdar Kıyak’ın kullandığı araba, direksiyon hakimiyetinin kaybedilmesi sonucu yaklaşık 30 metre yükseklikten Kızılırmak Nehri’ne uçtu. Araçtan atlamayı başaran Serdar Kıyak, hafif yaralı olarak kurtuldu. Lakin araçta bulunan eşi Gülşah Karaman Kıyak (31) ile 3 yaşındaki çocukları Poyraz Kıyak arabayla birlikte suya gömüldü. Takımların çalışması sonucu anne ve çocuğun cansız vücutları sudan çıkarıldı.

Cenazede gözyaşı
Hayatını kaybeden Gülşah Karaman Kıyak ile 3 yaşındaki çocuğunun cenazesi bugün Samsun Büyük Cami’ye getirildi. Burada öğlen namazını müteakip cenaze namazı kılındı. Cenaze namazına Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu da katıldı.
Cenaze merasiminde baba Serdar Kıyak bebeğinin battaniyesine sarılarak ağladı. Babanın "Oğlum" feryatları yürekleri dağladı. Serdar Kıyak’a cenaze namazı sonrası sıhhat grupları tarafından müdahale edildi.
Anne ve çocuğun cenazesi Derecik Mezarlığı’na defnedildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Asuman Doğan tarafından
18 Aralık, 2025 15:28 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

UMKE’ye Mobil Enerji Desteği

Karabük İl Sağlık Müdürlüğü, olası afet ve acil durumlara yönelik teknik altyapısını güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda, 2025 yılı envanterine dahil edilen 25 kVA gücündeki jeneratör, Acil Sağlık Hizmetleri UMKE birimi bünyesinde hizmete alındı.

KESİNTİSİZ ENERJİ, KESİNTİSİZ SAĞLIK

Römork üzerine monte edilerek tam mobil hale getirilen jeneratör, afet bölgelerinde kurulacak sahra hastaneleri için hayati önem taşıyor. Yeni ekipman; afet alanlarında ısınma ve aydınlatma ihtiyaçlarının karşılanmasının yanı sıra, hayati öneme sahip tıbbi cihazların kesintisiz çalıştırılmasında etkin görev üstlenecek.

Mobil yapısı sayesinde UMKE araçlarıyla ihtiyaç duyulan her noktaya hızlı ve güvenli bir şekilde sevk edilebilecek olan jeneratör, acil durum müdahalelerinin aksamadan yürütülmesine büyük katkı sağlayacak.

YÖNETİCİLERDEN YERİNDE İNCELEME

Hizmete alınan ve operasyonel hazırlığı tamamlanan mobil jeneratör; İl Sağlık Müdürü Op. Dr. İsmail Kara, Sağlık Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Bekir Poçan, Destek Hizmetleri Başkanı Yüksel Korkut, Sağlık Hizmetleri Başkan Yardımcıları Dr. Nermin Seçilmiş ve Mustafa Mızrak ile Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı Hakkı Yıldız tarafından yerinde incelendi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamada; "Bu modern jeneratörün kazandırılmasındaki ve sağlık filomuzun güçlendirilmesindeki değerli destekleri için; öncelikle Sağlık Bakanlığımıza, Sayın Valimiz Mustafa YAVUZ’a, Karabük Milletvekillerimiz Sayın Cem ŞAHİN ve Sayın D. Ali KESKİNKILIÇ’a şükranlarımızı sunarız. Karabük İl Sağlık Müdürlüğü olarak, her türlü zorlu koşulda vatandaşımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Afette İlk Umut UMKE" ifadelerine yer verildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin