Kastamonu’nun Cide ilçesinde otomobili ile uçurumdan uçan ve yaklaşık 25 metre sürüklenen otomobilin sürücüsü yara almadan kurtuldu.
Kaza, dün gece saatlerinde Cide ilçesi Cide-İnebolu karayolu Sarı köyü mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Nejdet Ercan idaresindeki plakası öğrenilemeyen otomobil, virajı alamayarak yoldan çıktı. Uçurumdan uçan otomobil yaklaşık 25 metre sürüklendi. Kazadan yara almadan kurtulan otomobil sürücüsü, kendi imkanları ile araçtan çıktı. Yanında cep telefonu bulunmayan sürücü, yürüyerek gittiği akaryakıt istasyonunda görevlilerin cep telefonunu kullanarak 112 Acil Çağrı Merkezini aradı. İhbar üzerine olay yerine polis ve itfaiye ekipleri otomobilde gerekli kontrolleri yaptı. Otomobilin düştüğü yerden çıkartılması için çalışma başlatıldı.
Kaza anını anlatan, Nejdet Ercan, “Moralim biraz bozuktu, virajı alamadım. Daha sonra olay oldu. Aşağıda bir yol olduğunu görünce oradan anayola çıktım. Gece olduğu için araba da geçmiyordu. Daha sonra yürüyerek akaryakıt istasyonuna gittim. Oradaki arkadaşların telefonu ile polisi aradım. Yaralı olup olmadığını sordu” dedi.


Otomobili ile 25 metre yüksekten uçuruma uçtu, burnu bile kanamadan kurtuldu
İnebolu’da çiftçilere 124 bin adet sebze fidesi dağıtıldı
Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde çiftçilere 124 bin 880 adet sebze fidesi dağıtıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yürütülen “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” çerçevesinde İnebolu ilçesinde çiftçilere 70 bin 350 adet domates, 45 bin 570 adet biber, 8 bin 960 adet salatalık olmak üzere toplam 124 bin 880 adet fide dağıtıldı.
İnebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yerleşkesinde düzenlenen fide dağıtım törenine İnebolu Kaymakamı Necdet Uçar, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Kılıç ile çiftçiler katıldı.
Törende konuşan Kaymakam Uçar, 2026 yılı itibarıyla ilçede bin 473 çiftçinin Çiftçi Kayıt Sistemine dahil olduğunu ve fındık üretimi, örtü altı sebzecilik, arıcılık ve hayvancılık alanlarında ilçenin güçlü bir üretim kapasitesine sahip olduğunu vurguladı. Devletin tüm kurumlarının üreticilere verdiği desteklerin artarak sürdüğünü belirten Uçar, 2025 yılında çiftçilere 16,5 milyon TL destekleme ödemesi yapıldığını ve farklı projeler kapsamında binlerce fide ve sera desteği sağlandığını kaydetti.

