Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
04 Aralık, 2023 13:49 tarihinde yayınlandı
0

Otomobili çaldı, otostop çekerken polise yakalandı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde park halindeki otomobili çalan şüpheli, 6 saat sonra otostop çekerken polislere yakalandı.

Olay, ilçeye bağlı Yeni Mahalle’de meydana geldi. Babasına misafirliğe gittiği evden çıkan Bilal Duman, otomobilini park ettiği yerde göremeyince polisi arayarak aracının çalındığını ihbarını yaptı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) incelendi. Ekipler, aracın Kastamonu yönüne gittiğini belirledikten sonra sürücünün peşine düştü. Ekipler, Yazıköy köyü kavşağı mevkiinde terk edilmiş olarak buldukları otomobilin yaklaşık 50 metre uzağında olayın şüphelisi M.G.’yi otostop çekerken yakaladı. Otomobildeki bir çift bot ve tamir bakım seti çantasının üzerinden çıktığı M.G., gözaltına alındı. Otomobil, parmak izi çalışmasının ardından sahibine teslim edildi.

AW091041 03 jpg
Araç sahibi Bilal Duman, babasına misafirliğe gittiğini ve çıkışta aracının park ettiği yerde olmadığını gördüğünü ifade ederek, “ Hemen polise haber verdim. Akşamdan beri arıyorduk. Şahsın aracımda Karabük Safranbolu arasında gezdiğini tespit ettiler. Allah razı olsun emniyet birimlerimiz aracı buldu” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
fqfqfq 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
24 Mayıs, 2026 15:11 tarihinde yayınlandı
0

GSB 2026 yaz gençlik kampları için başvurular başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), 2026 Yaz Gençlik Kampları için başvuru sürecinin başladığını açıkladı. Türkiye genelindeki gençlere yönelik düzenlenen kamplar, yaz tatilini sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerle değerlendirmek isteyen gençlere ücretsiz katılım imkânı sunacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, kamplara katılımın tamamen ücretsiz olduğu belirtilirken; ulaşım, konaklama, yemek ve diğer tüm giderlerin GSB tarafından karşılanacağı ifade edildi. Kamp süresince katılımcılar için ayrıca seyahat ve sağlık sigortası yapılacağı bildirildi.

Her kamp döneminin 6 gün süreceği programda, kız ve erkek gruplarının ayrı dönemlerde organize edileceği kaydedildi.

Kamplar, “Mavi (Deniz) Kampları” ve “Yeşil (Doğa) Kampları” olmak üzere iki farklı kategoride gerçekleştirilecek. Buna göre Mavi Kamplar 12–15 yaş grubundaki gençlere yönelik planlanırken, Yeşil Kamplar 16–25 yaş aralığındaki katılımcılara açık olacak.

GSB, başvurularda belirli kriterlere göre öncelik verileceğini duyurdu. Gençlik merkezi üyeleri, eğitim başarısını belgeleyenler, son üç yılda başvuru yapmasına rağmen kampa katılamayanlar ve gelir durumu değerlendirmesine tabi tutulan adaylar öncelikli olarak değerlendirilecek.

Yetkililer, başvuru sürecinde sağlık bilgilerinin eksiksiz ve doğru şekilde beyan edilmesinin önemine dikkat çekerek, sonradan tespit edilebilecek ve kamp sürecini etkileyebilecek sağlık durumlarının katılımın iptaline neden olabileceğini vurguladı.

Başvuruların e-Devlet üzerinden alındığı bildirildi. 15 yaş altındaki adayların başvuruları velileri aracılığıyla “velayeti altındaki kişiler” sekmesi üzerinden yapılırken, 15 yaş ve üzerindeki gençlerin ise kendi e-Devlet şifreleriyle başvuru yapabildiği açıklandı.

İlk beş kamp dönemi için son başvuru tarihi 21 Haziran 2026, kalan dönemler için ise 26 Temmuz 2026 olarak duyuruldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin