DÜZCE(İHA) – Düzce’de Jandarma ekipleri tarafından otoyol üzerinde durdurulan araçta yapılan aramada valizin içinden 2 kilo 260 gram skunk maddesi ele geçirildi, 2 kişi gözaltına alındı.
Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde uyuşturucu ile mücadele sürüyor. Düzce İl Jandarma Komutanlığına bağlı Otoyol Jandarma ve KOM Şubesi ekiplerince otoyol üzerinde bulunan dinlenme tesisinde icra edilen yol emniyet ve kontrolü sırasında İstanbul plakalı araçta arama yapıldı. Yapılan aramada valiz içerisinde iki paket halinde 2 kilo 260 gram ağırlığında skunk maddesi ele geçirildi.
Olayla ilgili olarak 2 şüpheli Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla gözaltına alınarak soruşturma başlatıldı.


Otomobildeki valizin içinden uyuşturucu çıktı
Safranbolu’da yollar çamur deryasına döndü
Safranbolu’da sağanak sonrası yollar çamur deryasına döndü. Karabük’ün Safranbolu ilçesinde etkili olan sağanak yağış sonrası bazı mahallelerde ulaşım adeta çileye dönüştü. Özellikle Esentepe Mahallesi’nde devam eden altyapı ve inşaat çalışmaları nedeniyle bozulan yollar, yağışın ardından sürücüler ve yayalar için tehlike oluşturdu.
Mahalle sakinlerinin iddiasına göre, altyapı çalışmaları sırasında açılan kazı alanlarının yeterince sağlam doldurulmaması nedeniyle toprak ve çamur yağmur suyuyla birlikte yollara taşındı. Kayganlaşan yollar nedeniyle araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, yayalar da su birikintileri nedeniyle zor anlar yaşadı.
Vatandaşların daha önce hız yapan araçlara karşı önlem alınması amacıyla talep ettiği hız kesme rampalarının da sorunu büyüttüğü ifade edildi. Yol kenarlarında su tahliye arklarının bulunmaması ve hız kesici kasisin hatalı konumlandırılması nedeniyle her yağışta yol üzerinde büyük su birikintileri oluştuğu belirtildi.
Mahalle sakinleri, “Her yağmurda aynı manzara yaşanıyor. Yol resmen gölete dönüyor. Araçlar geçerken su sıçrıyor, yayalar yürüyemiyor. Gerçi bu kez araçlarda zor ilerledi. Çocuklar okula giderken büyük sıkıntı çekti.” diyerek duruma tepki gösterdi.
Yağış sonrası bazı noktalarda geçişlerin güçlükle sağlandığı görülürken, vatandaşlar yetkililerden kalıcı çözüm bekliyor. Esentepe Mahallesi sakinleri, bozulan yolların bir an önce asfaltlanmasını ve yağmur suyu tahliye sistemlerinin yeniden düzenlenmesini talep etti.

