Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Kasım, 2024 23:21 tarihinde yayınlandı
0

Otomobil, tomruk yüklü kamyonun altına girdi: 1 yaralı

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde seyir halindeki otomobilin tomruk yüklü kamyonun arkasına saplandığı kazada 1 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre kaza, Safranbolu-Bartın karayolu üzerinde meydana geldi. Emirhan A. idaresindeki 74 BT 553 plakalı otomobil, Bartın istikametinden Karabük’e seyir halindeyken Yukarı Dana köyü mevkiinde, önünde gitmekte olan olan Mehmet Y. idaresindeki 37 BA 818 plakalı tomruk yüklü kamyona arkadan çarptı. Çarpmanın şiddeti ile kamyonun arka kasa kısmına saplanan otomobilin sürücüsü Emirhan A. yaralandı. Hafif şekilde yaralanan sürücü kendi imkanları ile otomobilden çıkarken, ihbar üzerine olay yerine gelen ambulans ile Safranbolu Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

“Teker gümledi sandım”

Kamyon sürücüsü Mehmet Y., otomobilin kendine çarptığı durunca anladığını söyleyerek, “Ben hareket halimdeyken, teker gümledi sandım. Aracı durdurup aşağıya indiğimde otomobilin arkadan çarptığını gördüm” dedi.

Kaza sonrası kamyonun altına giren otomobil ise çekici yardımı ile uzun uğraşlar sonucu çıkarılarak kaldırıldı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kontrolden tarim araci devrildi 5 yarali COfJSTqc
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kontrolden tarım aracı devrildi: 5 yaralı

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde “patpat” olarak bilinen motorlu tarım aracının devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 5 kişi yaralandı.

Kaza, saat 12.30 sıralarında Zonguldak’ın Alaplı İlçesi Güzelyalı köyü Kocakum mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre sürücü Metin K., yokuş aşağı indiği sırada vites değiştirmek için aracı boşa alınca direksiyon hakimiyetini kaybetti. Kontrolden çıkan patpat devrilirken araçta bulunan Metin K., Emine K., Melek Ö., Ayten Ç. ve Şengül K. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine Alaplı Belediyesi itfaiye ekipleri, çok sayıda sağlık ambulans ekibi ve jandarma sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından ambulanslarla Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Kazayı gören Orhan Can yaşananları şöyle anlattı:

“Ben buradan çıkarken benim önüme geldi, çok hızlı geldi. Ben anladım onun ne olduğunu, hemen kendimi sağa attım. Ondan sonra hanım dedi ki patpat devrildi. Hemen koştum aşağıya. Devrilen patpatı müdahale etmeye çalıştık. Kadınları kaldırmaya çalıştık. Abiyi de kurtarmaya çalıştık çünkü ayağı sıkıştı. Sonra sağlık görevlilerini çağırdık” diye konuştu.

Yaşanan kazanın ardından köylerde yaygın olarak kullanılan patpat tipi tarım araçlarının güvenliği yeniden gündeme geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin