Bolu’da denetimden çıkan bir araba su kanalına uçtu. Tepetaklak olan araçta şoför yaralanırken, yolcu ise kazayı yara almadan atlattı.
Kaza, Kasaplar Mahallesi Ahmet Baysal Bulvarı üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, bulvar üzerinde seyreden S.T. idaresindeki 14 AAG 906 plakalı araba Kasaplar Mezarlığı önünde denetimden çıktı. Şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği araba, yol kenarında bulunan su kanalına uçtu. Su kanalında tepetaklak olan araç içerisinde şoför S.T. ve yanında yolcu pozisyonunda bulunan F.T. vatandaş kaldı. Etraftakilerin fark etmesi üzerine durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine olay yerine sıhhat, polis ve itfaiye takımları sevk edildi. Takımların yardımıyla şoför ve yolcu pozisyonunda bulunan vatandaş, araç içerisinden çıkarıldı. Sıhhat gruplarınca kaza yerinde birinci müdahalesi yapılan S.T., Bolu İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.


Otomobil su kanalına uçtu: 1 yaralı
TÜRKİYE BU YIL SUYA DOYDU
Mayıs ayında etkili olan yağışlar, İstanbul, Ankara ve Bursa başta olmak üzere birçok büyükşehirde baraj doluluk oranlarını yükseltti. Bursa’da barajlar neredeyse tam kapasiteye ulaşırken, İstanbul ve Ankara’da da su seviyelerinde dikkat çeken artış yaşandı.
Türkiye genelinde ilkbahar boyunca etkili olan yağışlar, büyükşehirlerin su kaynaklarına nefes aldırdı. İSKİ, ASKİ ve BUSKİ tarafından açıklanan 24 Mayıs 2026 tarihli verilere göre, İstanbul, Ankara ve Bursa’daki baraj doluluk oranlarında önemli yükselişler kaydedildi.
İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) verilerine göre megakente su sağlayan barajların ortalama doluluk oranı yüzde 71,64 olarak ölçüldü. Kentte en yüksek seviyeler Ömerli Barajı’nda yüzde 96,16, Elmalı Barajı’nda yüzde 96,04 ve Darlık Barajı’nda yüzde 92,03 olarak kaydedildi. Buna rağmen Sazlıdere Barajı yüzde 44,17, Istrancalar Barajı ise yüzde 34,40 seviyesinde kaldı.
Başkent Ankara’da ise ASKİ verilerine göre toplam baraj doluluk oranı yüzde 46,58’e yükseldi. Aktif kullanılabilir su oranı yüzde 40,37 olarak açıklanırken, Kesikköprü ve Kargalı barajlarının tamamen dolduğu görüldü. Akyar Barajı yüzde 82,99, Eğrekkaya Barajı yüzde 80,99 seviyesine ulaşırken, Ankara’nın en önemli su kaynaklarından Çamlıdere Barajı yüzde 40,64 seviyesinde kaldı.
Bursa’da ise yağışların etkisi çok daha belirgin hissedildi. BUSKİ tarafından açıklanan verilere göre kentteki baraj doluluk oranı yüzde 97,18’e ulaştı. Son aylarda kritik seviyelere kadar gerileyen su rezervlerinin, ilkbahar yağışlarıyla birlikte büyük ölçüde toparlandığı belirtildi.
Uzmanlar, baraj seviyelerinde yaşanan yükselişin yaz ayları öncesinde sevindirici olduğunu ancak su tasarrufunun sürdürülmesi gerektiğini vurguluyor.

