Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
20 Nisan, 2019 14:23 tarihinde yayınlandı
0

Otomobil seyir halinde iken alev aldı

Ankara-Karabük karayolunda seyir halindeyken motoru alev alan otomobil kullanılmaz hale geldi.
Edinilen bilgiye göre Eskipazar istikametinden Karabük istikametine seyir halinde olan Yılmaz Şahin idaresindeki 34 PH 3585 plakalı otomobilin motoru Çayköy mevkiinde bilinmeyen bir nedenle alev aldı. Sürücü Şahin otomobilden inerken alevler aracı sarmaya başladı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından motor bölümünü saran alevler kısa sürede söndürülürken otomobil kullanılmaz hale geldi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
12 tonluk kurbanlik 650 bin liraya alicisini bekliyor GEYXUTeL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

1,2 tonluk kurbanlık 650 bin liraya alıcısını bekliyor

Çorum’da kurbanlık hayvan yetiştiriciliği yapılan çiftlikte, “Genco” adı verilen 1 ton 200 kilogram ağırlığındaki tosun, 650 bin liraya alıcısını bekliyor.

Çorum’da 12 senedir besicilikle uğraşan İbrahim Işık’ın 3 yıldır özenle beslediği ve “Genco” ismini verdiği tosun 1 ton 200 kilogram ağırlığıyla dikkat çekiyor. Günde 14 kilogram yemle beslenen kurbanlık tosun, günde 1 kilo 850 gram civarında kilo artışının olduğu söyleniyor. 650 bin lira fiyat biçilen “Genco”, alıcısını bekliyor. Tosuna özel ilgi göstererek baktığını ifade eden Işık, “Genco”ya 3 yıl boyunca emek verdiğini söyledi.

“Pazarlık sünnettir”

Besi sürecinden bahseden Işık, “Genco şarole ırklı bir hayvan. Hem kilo olarak hem bakım olarak çok ilgi verdiğimiz bir hayvan. 1 yıl öncesinde hayvanlarımızı yaylaya çıkartıyoruz ve doğal besi yapıyoruz. Kurban Bayramı’na 10 ay kala hayvanları içeri alıyoruz. Yonca, yulaf, arpa besi yemiyle hayvanlarımızı besliyoruz. Gencomuza biz fiyat olarak 650 bin TL istiyoruz. Tabii pazarlık ikramı sünnettir. Gelince mal başında da pazarlığımız olur diye düşünüyoruz” dedi.

“Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz”

Her hayvanın yüksek kiloya ulaşmadığını dile getiren Işık, “Öğünlerinde özel yem kullanıyoruz. Yemini özel olarak verdiğimiz için günlük 14 kilo yem tüketiyor. Sabah 7 kilo, akşam 7 kilo yem yiyor. Biz hayvanlarımızı ahıra alırken özellikle seçerek alıyoruz. Çünkü her hayvan aynı performansı göstermiyor. Gencomuzu 1 ton 200 kiloya çıkardık. Böylece kendi rekorumuzu yine kendimiz kırmış olduk. Diğer hayvanlara göre hem daha uzun yapılı hem de günlük 1 kilo 850 gram kilo alan bir hayvanımız. Bu da bizim ona gösterdiğimiz özen ve ilgiden kaynaklanıyor. Gerçekten çok ilgi isteyen hayvanlar. Kolay olmuyor. Sonuçta bu hayvan yaklaşık 3 yıldır ahırımızda. Bu kilolara 3 yılda ulaşıyoruz. Bir anda olacak bir kilo değil” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin