Reklam
Reklam
otomobil kamyonete carpti 3 yarali 72pfk82E jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2024 08:22 tarihinde yayınlandı
0

Otomobil kamyonete çarptı: 3 yaralı

Düzce’de otomobilin kamyonete arkadan çarptığı kazada 3 kişi yaralandı.

Kaza, Boğaziçi Yazlık Mahallesi’nde meydana geldi. Alınan bilgilere göre, Düzce’den Akçakoca istikametine seyir halinde olan N.İ. idaresindeki 34 NTV 20 plakalı Mercedes marka otomobil aynı istikamette seyir halinde olan F.G. idaresindeki 81 DH 410 plakalı Hyundai marka kamyonete araca arkadan çarptı. Çarpışmanın etkisi ile savrulan pikap bariyerlere çarparak durabilirken, otomobilin ön kısmı ise paramparça oldu. Kazada yaralanan otomobildeki N.İ., S.S. ve İ.S. isimli kişiler hastaneye kaldırıldı. Kaza sebebi ile tek şeritten verilen yol araçların kaldırılmasının ardından normal seyrine döndü. Kaza ile ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
72ad80c2 7893 4b6e 8d5c 1f9e62b162a8
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
04 Haziran, 2026 14:16 tarihinde yayınlandı
0

Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü TURAK Tarafından Akredite Edildi

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü, Turizm Eğitimi Değerlendirme ve Akreditasyon Kurulu (TURAK) tarafından yapılan değerlendirme sonucunda 2 yıllık akreditasyon almaya hak kazandı.

Türkiye’de 9’uncu Üniversitede 2’nci Sırada

Karabük Üniversitesi Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü, eğitim kalitesi, akademik kadro yapısı ve kalite güvence süreçlerine yönelik yapılan kapsamlı incelemeyi başarıyla tamamladı.

TURAK tarafından yürütülen değerlendirme sürecinde; eğitim-öğretim faaliyetleri, öğrenci destek hizmetleri, uygulamalı eğitim imkânları ve sürekli iyileştirme çalışmaları ele alındı. Yapılan incelemeler sonucunda bölümün ulusal kalite standartlarını karşıladığı tescillendi.

Akreditasyon belgesi, TURAK adına Kastamonu Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’nden Prof. Dr. Canan Tanrısever tarafından rektörlük makamında takdim edildi.

Turizm Rehberliği Bölümü, Karabük Üniversitesi bünyesinde akreditasyon alan ikinci bölüm oldu

Safranbolu Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Avni Kırmacı ve Turizm Rehberliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Taşkın Deniz, elde edilen başarının uzun yıllardır sürdürülen akademik çalışmaların bir sonucu olduğunu belirtti.

Açıklamada, sürece katkı sunan akademik ve idari personele, öğrencilere, mezunlara ve dış paydaşlara teşekkür edildi.

Bölümün, önümüzdeki süreçte eğitim kalitesini daha da artırmaya, sektörle iş birliğini geliştirmeye ve öğrencilerin mesleki yeterliliklerini güçlendirmeye yönelik çalışmalarını sürdüreceği ifade edildi.

Safranbolu Turizm Fakültesi’nin bu başarısının, hem üniversite hem de turizm eğitimi açısından önemli bir kazanım olduğu değerlendirildi.

Akreditasyon belgesi, bölümün eğitim kalitesinin bağımsız bir kuruluş tarafından onaylandığını ortaya koyarken, öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde daha güçlü bir akademik altyapıyla mezun olmalarına da katkı sağlayacak. Aynı zamanda bu başarı hem Safranbolu Turizm Fakültesi’nin hem de Turizm Rehberliği Bölümü’nün kalite odaklı eğitim anlayışının ve sürekli gelişim vizyonunun önemli bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

Turizm Rehberliği Bölümü, önümüzdeki dönemde de eğitim kalitesini daha ileri seviyelere taşımak, sektörle iş birliğini güçlendirmek ve öğrencilerine çağın gerektirdiği bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürmeyi hedefliyor. Safranbolu Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü’nün TURAK akreditasyonu hem üniversite hem de turizm eğitimi alanı açısından önemli bir kazanım olarak öne çıkıyor. Safranbolu Turizm Fakültesi, tüm bölümleri ile Karabük için çalışmayı sürdürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin