Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
21 Nisan, 2016 14:39 tarihinde yayınlandı
0

Otomobil Hırsızları Yakalandı 

Karabük’te otomobilleri düz kontak yaparak çaldıktan sonra ormanlık alanlara saklayan iki kişi, polisin sıkı takibi sonrası yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Karabük’te çeşitli bölgelerde meydana gelen oto hırsızlığı olaylarıyla ilgili çalışma yapan Karabük Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube ekipleri MOBESE ve güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Ekiplerin yaptıkları çalışmada araçları düz kontak yaparak çalan şahısların Emre T. (21) ve Aytaç Ö. A. (24) olduğu tespit edildi. Şahsıları yakalamak için çalışma yapan Asayiş Müdürlüğü ekipleri Emre T.’yi Kayabaşı bölgesinde yaşanan kovalamaca sonrası kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Asker firarisi olduğu belirlenen Emre T. çaldıkları araçların birini Bürnük köyü, diğerini Karıt köyünde ormanlık alana sakladıklarını, bir diğer aracı ise Yaylacık Mahallesi’nde bıraktıklarını söyledi. Ekipler, Bürnük köyünde ormanlık alan içinde çalılıkların arasında, diğer aracı ise Karıt köyü ormanlık alan içinde çamura saplanmış şekilde buldu. Olay yeri inceleme ekipleri tarafından araçlarda yapılan inceleme sonrası araçlar çekici yardımı ile bulundukları yerden alınarak sahiplerine teslim edildi.
Polis ekipleri olaya karışan Aytaç Ö. A.’yı dün gece yarısı yakalayarak gözaltına aldı. Emniyette sorgusu yapılan asker firarisi Emre T. jandarma ekiplerince, Aytaç Ö. A. ise polis ekipleri tarafından sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
silvikultur egitim tatbikati yenicede tamamlandi Nlq2M26Z
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Silvikültür eğitim tatbikatı Yenice’de tamamlandı

Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü tarafından tüm işletme müdürlüklerinde düzenlenen “Silvikültür Uygulamaları Eğitim Tatbikatları”, Yenice Orman İşletme Müdürlüğü’nün ev sahipliğinde gerçekleştirilen son programla tamamlandı.

Bölge Müdürü Halil Oflu başkanlığında, Bölge Müdür Yardımcısı Osman Araz koordinesinde gerçekleştirilen eğitimlerde; genç meşcere bakımları, sıklık ve aralama müdahaleleri, doğal gençleştirme teknikleri ile meşcere kuruluşlarının biyolojik gelişim süreçleri sahada uygulamalı olarak ele alındı.

Silvikültür Şube Müdürü Hüseyin Albayrak tarafından verilen uygulamalı eğitimlerde, yetişme ortamı analizinin silvikültürel müdahalelerdeki önemine dikkat çekildi. Eğitimlerde bonitet tespiti, bakı durumu, eğim, yükselti, toprak derinliği, taşlılık, diri örtü yapısı ve yağış rejimi gibi kriterlerin teknik karar alma süreçlerine etkisi anlatıldı.

Tatbikat kapsamında meşcere kapalılık durumuna göre bakım müdahaleleri, istikbal ağacı seçimi, fertler arası rekabetin azaltılması, kök ve gövde gelişiminin yönlendirilmesi ile kar, rüzgar ve biyotik zararlılara dayanıklı meşcere kuruluşu gibi konular uygulamalı örneklerle işlendi.

Orman İdaresi ve Planlama Şube Müdürü Handan Sertel tarafından verilen eğitimlerde ise amenajman planları doğrultusunda etanın meşcereden çıkarılması, genç meşcerelerde bakım programları, işletme sınıfı değişiklik süreçleri ve olağanüstü hâsılat etası raporlarının hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken teknik kriterler değerlendirildi.

Tatbikat sonunda konuşan Bölge Müdürü Halil Oflu, silvikültürün yalnızca ağaç yetiştirmek değil, geleceğin ormanını bugünden planlamak anlamına geldiğini belirterek, yapılan her bakım müdahalesinin ağacın gelişimi, karbon depolama kapasitesi ve ekosistem direnci üzerinde doğrudan etkili olduğunu ifade etti.

Eğitim tatbikatına Yenice Orman İşletme Müdürü Bahri Yücel, işletme müdür yardımcıları, işletme şefleri ve orman muhafaza memurları katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin