Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde halk otobüsünde seyir halindeyken baygınlık geçiren 14 yaşındaki çocuk, sürücünün kapıyı açması sonucu yola düşerek ağır yaralandı. Aile sürücüden şikayetçi olurken tedavisi süren çocuğun kafatasında kırık tespit edildi.
Olay iki ay evvel ilçedeki bir halk otobüsünde yaşandı. T.Y. yönetimindeki 67 M 8509 plakalı halk otobüsüne binen 14 yaşındaki Osman Talha Taşkın, otobüs Meydanbaşı mevkisine geldiğinde baygınlık geçirdi. Güvenlik kamerasına yansıyan manzaralarda aracın torpido kısmına yığılan çocuğun durumundan şüphelenen şoför evvel otobüsü durdurdu.
Aracın ön kapısını açan şoför, Taşkın’a bakmak istedi. Taşkın ise kapının açılmasıyla birlikte yola düştü. Şoförün ve otobüstekilerin birinci müdahalesini yaptığı Taşkın, olay yerine gelen sıhhat takımlarınca Karadeniz Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kafatasında kırık tespit edilen Taşkın, tedavisinin akabinde taburcu oldu.
Taşkın’ın tedavileri devam ederken ailesinin şoför T.Y.’den şikayetçi olduğu öğrenildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.


Otobüste baygınlık geçiren çocuk, kapı açılınca yola düştü
Bolu’da sağanak yağış dereleri taşırdı: Bahçe ve ahırlar sular altında kaldı
Bolu’nun Gerede ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan şiddetli sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle bir dere taşarken, köydeki birçok bahçe ve ahırı su bastı.
Gerede ilçesine bağlı Salur köyünde yağışlar etkili oldu. Akşam saatlerinde aniden bastıran ve kısa sürede etkisini artıran sağanak yağışın ardından, köyün içerisinden geçen dere taştı. Taşkın suları köy yollarına yayılırken, vatandaşlara ait bazı bahçeler ve ahırlar sular altında kaldı. Köylülerin durumu yetkililere bildirmesi üzerine bölgeye hızla AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine ulaşan İl Özel İdaresi ekipleri, taşkının daha da büyümesini engellemek amacıyla iş makineleriyle dere yatağında geniş çaplı temizlik çalışması başlattı. AFAD ekipleri ve diğer görevliler ise su basan alanlarda su tahliyesi gerçekleştirerek vatandaşların mağduriyetini gidermek için seferber oldu. Ekiplerin bölgedeki su tahliyesi ve hasar tespit çalışmaları aralıksız sürüyor.

