Reklam
Reklam

Otobüs kazasından geriye arkadaşlarıyla çektiği kısa filmler kaldı

otobus kazasindan geriye arkadaslariyla cektigi kisa filmler kaldi LmCyhjqp
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Şubat, 2025 00:52 tarihinde yayınlandı
0

Bingöl’de 5 kişinin vefatı, 38 kişinin de yaralanması ile sonuçlanan otobüs kazasında hayatını kaybeden Gümüşhane Üniversitesi öğrencisi 23 yaşındaki Abdulkuddus Bozuk’tan geriye arkadaşlarıyla çektikleri kısa sinemalar kaldı.

Bingöl-Diyarbakır karayolu Genç ilçesi çıkışı Doğanca köyü mevkiinde yolcu otobüsünün devrilmesiyle meydana gelen kazada hayatını kaybeden Gümüşhane Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema 2. sınıf öğrencisi Abdulkuddus Bozuk’un (23) sınıf arkadaşları yasa boğuldu. Sömestr tatili için gittiği memleketinden dönmek için yola çıkan ve feci kazada hayatını kaybeden Bozuk’un sınıf arkadaşları haberi aldıklarında sınıfta vefat sessizliği yaşadıklarını söyledi.

“Sınıfı birinci kez bu kadar sessiz gördüm”

Sınıf arkadaşının mevt haberini aldığında inanamadığını söyleyen Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo ve Televizyon Kısmı 2. Sınıf öğrencisi Seher Duman, “Sınıf arkadaşımdı, çok yakın arkadaşımdı. Birinci olarak diğer bir arkadaşım aradı beni, mevtini kabul edemedim. Ben inanamadım öteki bir şey vardır dedim internetten baktım öbür yakın arkadaşlarına sordum. Doğruymuş. Sınıfa geldiğimizde vefat soğukluğu vardı, ben sınıfı birinci sefer o kadar sessiz gördüm. Arkadaşımızı andık, dualar ettik. Çok uygun bir insandı” dedi.

“Memleketten döndüğünde halı saha maçı yapacaktık”

Abdulkuddus’un çok sempatik ve güzel birisi olduğunu söyleyen sınıf arkadaşı Samet Asar, “Çok sempatikti, en düzgün arkadaşlarımızdan birisiydi. Kazada öldüğünü duyunca çok üzüldük. Birlikte çalışmalarımız oldu, sohbetlerimiz oldu çok gülüp eğlenirdik. Bu haber bizi çok üzdü ve derinden sarstı. Kendisi futbol oynamayı çok severdi, zati memleketten dönüşünde hocalarımızla bir maç oynayacaktık maalesef ki oynayamadan elim bir kaza sonucu biz de bunun derin hüznünü yaşıyoruz” diye konuştu.

“Birlikte kısa sinemalar çekmiştik”

Birlikte kısa sinemalar çektiklerini ve çok çalışkan birisi olduğunu aktaran Ayşe Ergüzel de, “Çok şaşırdım, o anı tanım edemem. Çok güzel birisiydi, onunla projeler yaptık bir arada oynadığımız kısa sinemalar vardı. Çok eğlenmiştik lakin bunlar bize anı kaldı çok üzüldüm. Dekanımız Prof. Dr. Gülsüm Çalışır sınıfımıza gelerek başsağlığında bulundu” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ticaret Bakanlığı’ndan İkinci El Araç Piyasasına 6 Ay Uzatma Kararı

ChatGPT Image 22 Haz 2026 10 49 13
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 10:49 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomotiv piyasasında fiyat istikrarını korumak ve spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla uygulanan “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile ilan kısıtlaması uygulamalarının süresini 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının korunması amacıyla yürütülen denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar düzenlemelere aykırı hareket eden yetkili bayi ve galerilere toplam 54 milyon lira, ilan kısıtlamasını ihlal eden kişi ve işletmelere ise yaklaşık 116 milyon lira idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

İlk kez tescil edilen motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının altı ay ve altı bin kilometreyi doldurmadan satışını engelleyen “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile araçların tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan verilmesini önleyen ilan kısıtlamasının, piyasa dengesinin korunmasına önemli katkı sağladığı vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, söz konusu uygulamaların fiyat manipülasyonlarının önlenmesi, stokçulukla mücadele edilmesi ve tüketicilerin korunması açısından olumlu sonuçlar verdiği belirtilerek, düzenlemelerin 6 ay daha uzatıldığı duyuruldu.

Ayrıca, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yanı sıra, bir takvim yılı içerisinde yetki belgesi olmaksızın üç ve üzeri ikinci el araç satışı gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişilerin düzenlemeye aykırı satışlarının noterlikler tarafından engellenmeye devam edeceği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılıkla mücadele ve tüketici haklarının korunması amacıyla denetim ve düzenleme faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin