Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
01 Aralık, 2015 15:28 tarihinde yayınlandı
0

Oto Fareleri Yakalandı

Karabük’te oto hırsızlığı yapan 2 kişi, polis ekiplerince suçüstü yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, önceki gece saat 03.00 sıralarında Yenişehir Mahallesi’nde birkaç şahsın araçların kapılarını zorladığı ihbarını alan polis ekipleri, bölgeyi ablukaya alarak çevrede çalışma başlattı. Polis, kapısını açtığı aracı çalıştırmaya çalışan Mustafa K.’yı suçüstü yakaladı. Mustafa K.’nın hırsızlık suçlarından sabıkası olduğunu tespit eden polis, zanlının daha önce iki aracı çalıp şehir merkezine bıraktığını tespit etti. Üçüncü aracı çalarken suçüstü yakalanan Mustafa K.’ya yardım ettiği öğrenilen Bilal A. da polis tarafından yakalandı. Emniyette ifadeleri alınan 2 zanlı adliyeye sevk edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Z2Z2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0

Karaca tarlada otlandı, kurt ise kar altında yiyecek aradı

Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde yaban hayatına ait dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Safranbolu’da tarlaya inen bir karaca kayda alınırken, Eskipazar’da ise karlı arazide yiyecek arayan kurt fotokapanla görüntülendi.

Safranbolu ilçesinde doğa çekimi yapan vahşi yaşam fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, tarlada otlayan bir karacayı fark etti. Sessizliğini koruyarak hayvanın doğal davranışlarını bozmayan Korkmaz, karacayı fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Görüntülerde, taze otlarla beslenen karacanın zaman zaman başını kaldırarak çevresini kontrol ettiği görüldü. Bir süre tarlada kalan karaca, daha sonra ormanlık alana yönelerek gözden kayboldu.

Eskipazar ilçesine bağlı Çakmakkaya Yaylası’nda ise karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kurt, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kurdun ormanlık alandan çıkarak karlı zeminde bir süre dolaştığı ve çevresini kokladığı yer aldı. Yiyecek aradığı değerlendirilen kurt, daha sonra sis altında ağaçların arasına girerek gözden kayboldu.

Kaydedilen görüntüler, Karabük’ün zengin yaban hayatını bir kez daha ortaya koyarken, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin