Tokat’ta ateş yakarak ot paklığı yaparken alevlerin ortasında kalan yaşlı adam hayatını kaybetti.
Olay, kent merkezine yaklaşık 28 kilometre uzaklıktaki Çökelikkışla köyünde meydana geldi. Teze nazaran, 85 yaşındaki Halil Çelik’ten bir mühlet haber alamayan yakınları aramaya başladı. Köyün girişindeki, hayrına yaptırdığı çeşmenin yanında bir ceset gören vatandaşlar durumu çabucak muhtara bildirdi. Olay yerine giden köy halkı, yerde yatan kişinin Halil Çelik olduğunu ve hayatını kaybettiğini öğrendi. Birinci incelemelere nazaran Çelik’in, çeşme etrafındaki otları temizlemek için ateş yaktığı, fakat denetimini kaybederek alevlerin ortasında kalarak ömrünü yitirdiği üzerinde duruluyor. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


Otları temizlemek isterken yanarak can verdi
Kastamonu’da çıkan yangında cami kullanılamaz hale geldi
Kastamonu’nun Daday ilçesinde çıkan yangında cami, gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Olay, Daday ilçesi Kayı köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, köy camisinde henüz bilinmeyen sebeple yangın çıktı. Camiden yükselen dumanları fark eden vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbarı üzerine, olay yerine Daday, Azdavay ve Pınarbaşı ilçelerinden ekipler ile Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazözler sevk edildi.
Olay yerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yangın diğer yapılara sıçramadan kontrol altına alındı. Soğutma çalışmalarının devam ettiği yangında, yarım asırlık cami ile gasilhane ve yemekhane kullanılamaz hale geldi.
Yangınla ilgili bilgi veren Kayı Köyü Muhtarı İbrahim Terzi, “Camiye gelip itfaiyeyi aradık. İtfaiye ile Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ekipler geldi, müdahalede bulundu. Camimiz, 1976 yılında yapılmıştır. Caminin yanında morg ve yemekhane var. Onlar da zarar gördü, hepsi yandı. Yangının neden çıktığını bilmiyoruz. Yangın kontrol altına alındı ama soğutma çalışmaları sürüyor” dedi.

