Otizmli çocuklar ve gençler aileleriyle Osmanlı kenti Safranbolu’yu gezdi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2023 20:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Otizmli çocuklar ve gençler aileleriyle Osmanlı kenti Safranbolu’yu gezdi

Bursa’dan Karabük’e gelen otizmli çocuklar ve gençler aileleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesini gezdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Umudun Adı Mavi’ isimli proje çerçevesinde otizmli çocuklar ve gençler aileleriyle birlikte Bursa’dan Karabük’ün Safranbolu ilçesine geldi. Ülkede meydana gelen depremlerden etkilenen otizmli kişiler için düzenlenen etkinlik çerçevesinde otizmli çocuklar ve gençler ilk olarak tarihi ilçede kanyon üzerine yapılan Türkiye’nin ilk cam terasını gezerek bol bol fotoğraf çektirdi. Safranbolu’da konaklayacak olan kafile Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran tarihi ilçe Safranbolu’yu tanıma fırsatı yakalayacak.

Bursa Otizm Derneği Başkanı ve Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Emel Kanberoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada “Evlatlarımızla buraya geldik. Özellikle çocuklarımız deprem olaylarından çok etkilendiler. Evlerde duramadılar. Bu gezi onlara bir nebze de olsa nefes aldıracak” dedi. Safranbolu’nun tarihi yerlerini gezeceklerini ifade eden Kanberoğlu, “Gece konaklamamız var. Yarın da Amasra gezimiz olacak. Çok merak ediyorduk. Girişte o güzel atmosferi hissettik. Daha da güzel yerler keşfedeceğiz inşallah” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
ziraat turkiye kupasi samsunspor 0 trabzonspor 0 ilk yari 69AC2FYA
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 20:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Ziraat Türkiye Kupası: Samsunspor: 0 – Trabzonspor: 0 (İlk yarı)

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final maçında Samsunspor, sahasında Trabzonspor’u ağırlıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz eşitlikle tamamlandı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

3. dakikada ceza sahasına giren Holse’nin pasında kale ağzında topla buluşan Yalçın’ın şutunda meşin yuvarlak az farkla direğin solundan auta çıktı.

28. dakikada Coulibaly’nin sağdan ortasında altıpas üzerinde topla buluşan Tomasson’un şutunda kaleci Onana meşin yuvarlağı parmaklarının ucuyla son anda kornere çeldi.

33. dakikada Ndiaye ile verkaç yaparak ceza sahasına giren Holse’nin sol çaprazdan vuruşunda kaleci Onana topu iki hamlede kontrol etti.

35. dakikada Pina’nın ortasında penaltı noktası üzerinde Augusto’nun şutunda kaleci Okan gole izin vermedi.

Stat: 19 Mayıs

Hakemler: Atilla Karaoğlan, Anıl Usta, Gökhan Barcın

Samsunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Lubo Satka, Rick van Drongelen, Logi Tomasson, Antoine Makoumbou, Olivier Ntcham, Carlo Holse, Tanguy Coulibaly, Yalçın Kayan, Cherif Ndiaye

Yedekler: İrfan Can Eğribayat, Joe Mendes, Ali Diabate, Toni Borevkovic, Soner Gönül, Yunus Emre Çift, Afonso Sousa, Elayis Tavsan, Marius Mouandilmadji

Teknik Sorumlu: Sebastian Hahn

Trabzonspor: Andre Onana, Wagner Pina, Chibuike Nwaiwu, Stefan Savic, Mustafa Eskihellaç, Tim Jabol Folcarelli, Christ Oulai, Ozan Tufan, Oleksandr Zubkov, Felipe Aupusto

Yedekler: Onuralp Çevikkan, Ahmet Yıldırım, Mathias Lövik, Salih Malkoçoğlu, Benjamin Bouchouari, Onuralp Çakıroğlu, Anthony Nwakaeme, Ernest Muçi, Umut Nayir

Teknik Direktör: Fatih Tekke

Sarı kartlar: Ndiaye, Coulibaly (Samsunspor), Mustafa Eskihellaç (Trabzonspor)

Bizi sosyal medyadan takip edin