Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mart, 2023 20:38 tarihinde yayınlandı
0

Otizmli çocuklar ve gençler aileleriyle Osmanlı kenti Safranbolu’yu gezdi

Bursa’dan Karabük’e gelen otizmli çocuklar ve gençler aileleriyle UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Safranbolu ilçesini gezdi.

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Umudun Adı Mavi’ isimli proje çerçevesinde otizmli çocuklar ve gençler aileleriyle birlikte Bursa’dan Karabük’ün Safranbolu ilçesine geldi. Ülkede meydana gelen depremlerden etkilenen otizmli kişiler için düzenlenen etkinlik çerçevesinde otizmli çocuklar ve gençler ilk olarak tarihi ilçede kanyon üzerine yapılan Türkiye’nin ilk cam terasını gezerek bol bol fotoğraf çektirdi. Safranbolu’da konaklayacak olan kafile Osmanlı döneminden kalma han, hamam, konak, çeşme, cami ve köprüleriyle açık hava müzesini andıran tarihi ilçe Safranbolu’yu tanıma fırsatı yakalayacak.

Bursa Otizm Derneği Başkanı ve Türkiye Otizm Meclisi Yürütme Kurulu Üyesi Emel Kanberoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada “Evlatlarımızla buraya geldik. Özellikle çocuklarımız deprem olaylarından çok etkilendiler. Evlerde duramadılar. Bu gezi onlara bir nebze de olsa nefes aldıracak” dedi. Safranbolu’nun tarihi yerlerini gezeceklerini ifade eden Kanberoğlu, “Gece konaklamamız var. Yarın da Amasra gezimiz olacak. Çok merak ediyorduk. Girişte o güzel atmosferi hissettik. Daha da güzel yerler keşfedeceğiz inşallah” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
milletvekili sahin en buyuk gucumuz kardesligimiz ve meseleleri suhuletle cozebilme irademizdir bTrrrX4L
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Milletvekili Şahin: “En büyük gücümüz kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademizdir”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, AK Parti’nin 25 yıllık siyasi başarısının temelinde birlik, beraberlik, tevazu ve vatandaşla kurulan güçlü bağın bulunduğunu söyledi.

Parti teşkilatlarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Şahin, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana milletle iç içe bir siyaset anlayışı benimsediğini belirterek, vatandaşlarla kurulan samimi ilişkinin partinin en önemli gücü olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde teşkilatların her zaman vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu 25 yıllık süreç içerisinde halkımızın bize yönelik ortaya koymuş olduğu teveccüh açısından sarsılmaz sırrın şu olduğu kanaatindeyim; vatandaşımıza başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere teşkilatlarımızla birlikte kapımızı sürekli açık tuttuk” dedi.

Hiç kimseye kibirle yaklaşmadıklarını ve tevazu anlayışıyla hareket etmeye gayret ettiklerini belirten Şahin, teşkilat yapısındaki dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Muhalefet partilerinde yaşanan iç tartışmalara da değinen Şahin, “Aramızdaki uhuvveti koruduk. Muhalefetin bugün içerisine düştüğü tabloya baktığımızda, bizim en büyük gücümüzün muhabbetimiz, kardeşliğimiz ve meseleleri suhuletle çözebilme irademiz olduğunu görüyoruz” ifadelerini kullandı.

AK Parti teşkilatlarının en zorlu dönemlerde dahi çalışmalarını aksatmadan sürdürdüğünü kaydeden Şahin, il ve ilçe danışma toplantılarının yanı sıra büyükşehirlerde mahalle danışma toplantılarının da düzenli olarak gerçekleştirildiğini söyledi.

Şahin, teşkilatların başarısının temelinde manevi motivasyonun bulunduğunu belirterek, “Sarsılmaz sırrımızın bu manevi motivasyon olduğunu düşünüyorum. Hele hele Karabük’te şimdiye kadar ortaya koyduğumuz başarıların en büyük pay sahibinin de bu anlayış olduğu kanaatindeyim” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin