Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

Otel Gibi Hastane

Safranbolu Yayın: 15.08.2014 15:22
Yazar:
Otel Gibi Hastane

Safranbolu Devlet Hastanesi hayırsever vatandaşlarında katkıları hastaneye gelen hastalara adeta 5 yıldızlı otel konforunda sağlık hizmeti veriyor. 

1890 yılında Türkiye’nin ilk beş zührevi hastalıkları hastanesinden biri olarak Kastamonu Valisi tarafından açılan, 1972 yılında yeniden 50 yatıklı olarak hizmete açılan yetersiz olduğundan Sağlık gönülleri ve Sağlık Bakanlığı tarafından bir bloğu bitirilen hastane hizmette sınır tanımıyor.
Safranbolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Selim Şahin, , maddi durumu iyi olmayan, kimsesiz ve trafik kazası geçirip acil gelen hastalara hastane tarafından pijama takımı başta olmak üzere bir hastanın gereksinimi olan paketin ücretsiz sunulduğunu, bunun bir ilk olduğunu söyledi.
Şahin, büyükten küçüğe her hasta için ayrı uygulama sunulduğunu belirterek, “Hastanemiz yeni ve ilk uygulamalara da imza atmakta. Hastanemize gelen kimsesiz, maddi durumu iyi olmayan, ya da trafik kazası geçirmiş yatışı gereken hastalarımıza pijama takımı başta olmak üzere içinde terliği, diş macunu, fırçası, kolonya, şampuan, sabun, dikiş seti, kulak pamuğuna kadar bulunan paket sunuyoruz. Bunu ücretsiz sunuyoruz. Bunu da Safranbolulu hayırseverlerin yardımı ile yapıyoruz. Bunun karşılığında hastalardan hiçbir şekilde ücret talep edilmiyor. Yine sünnet olan çocuklarımızın odaları süslenerek onların korku ve endişeleri gideriliyor. Kan alırken çocuklara çikolata ikramı yapılmakta. Diyaliz Hastaları için her gün iki gazete alınıyor, bunun yanında tablet bilgisayar hizmeti sunulmakta.Yine kurumuzda heyet raporu hasta fazla bekletilmeden verilmekte, heyet raporu için resim dijital olarak hastanemizde çekilmekte. Tabucu olan hastalarımıza SMS atılmaktadır. Ayrıca haftanın belirli günlerinde hastalarımıza çiçek ikramı yapıyoruz. Hastalarımızda bu durumdan oldukça memnun. Bunun yanında hasta yakınlarının hastane çevresinde rahat etmesi için oturma bankaları ile çevre düzenlemeleri de yaptık. İkinci bloğumuz bittiğinde ise hastanemizin çevresi ve çehresi daha da güzelleşecek” dedi.
Her hastaya ait odalarda birer buzdolabının olduğunu kaydeden Şahin, “ Odalarımızın her biri ayrı bir hayırsever tarafından restore edildi. Sağlık Gönüllüleri tarafından başlanılan ve sonrasında Sağlık Bakanlığına devredilen Hastanemizin birinci bloğu bitti. İkinci bloğunun bitirilip teslim edilmesi Ocak ayında olacak. Yeni bloğumuz 3 bin 140 metrekare olup, tüm binamızın inşaatı bittiğinde 9 bin metrekare olacaktır.Binamızda 7 yataklı diyaliz ünitesi, 5 yataklı yoğun bakım ünitesi, 3 salonlu ameliyathane, 6 gözlem yataklı röntgenli acil servis, 3 tek kişilik banyolu, 18 çift kişilik banyolu olmak üzere 21 oda 39 hasta yatağı bulunmaktadır. Kurumumuzda 14 uzman hekim, 4 diş hekimi çalışmaktadır. 2013 yılı toplam poliklinik sayımız 120 bin 088 olmuştur. Diğer yandan hastanemizde birinci seviyeli yoğun bakım hizmetleri, 7 hemodiyaliz cihazı ile hizmet verilmektedir. Tüm Laboratuar hizmetleri, EKG, EEG; EMG-Endoskopi, Gastroskopi, kolonoskopi, solunum testi, odiyometri hizmetleri verilmektedir” dedi.
HASTALAR DURUMDAN MEMNUN
Safranbolu Devlet Hastanesinde uygulanan hizmetten memnun olduğunu söyleyen hastalar ise, kendimizi 5 yıldızlı bir otelde hisseder gibiyiz. Eskiden asker koğuşu gibi odalarda 5 yada 10 hastalı dönemleri bilirdik. Ama şimdi her şey değişti. Odalar tekli ve çift kişili. Tuvaletler ve banyolar var. Buzdolapları var. Her şey rahat” ifadesinde bulundular.

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Gündem Yayın: 03.05.2024 10:49
İhlas Haber Ajansı
Nisan ayı enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık yüzde 69,80, aylık yüzde 3,18 arttı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Nisan ayı Tüketici Fiyat Endeksi’ni açıkladı. Buna göre, TÜFE’deki değişim 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,18, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,72, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 69,80 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 59,64 olarak gerçekleşti.

Bir önceki yılın aynı ayına göre en az artış gösteren ana grup yüzde 51,20 ile giyim ve ayakkabı oldu. Buna karşılık, bir önceki yılın aynı ayına göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 103,86 ile eğitim oldu. Ana harcama grupları itibarıyla 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre en az artış gösteren ana grup yüzde 1,03 ile sağlık oldu. Buna karşılık, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre artışın en yüksek olduğu ana grup ise yüzde 9,56 ile alkollü içecekler ve tütün oldu.

Endekste kapsanan 143 temel başlıktan (Amaca Göre Bireysel Tüketim Sınıflaması-COICOP 5’li Düzey) 2024 yılı Nisan ayı itibarıyla, 13 temel başlığın endeksinde düşüş gerçekleşirken, 7 temel başlığın endeksinde değişim olmadı. 123 temel başlığın endeksinde ise artış gerçekleşti.

Özel kapsamlı TÜFE göstergesi (B) yıllık yüzde 72,72, aylık yüzde 3,24 oldu

İşlenmemiş gıda ürünleri, enerji, alkollü içkiler ve tütün ile altın hariç TÜFE’deki değişim, 2024 yılı Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 3,24, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 18,58, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 72,72 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 64,57 olarak gerçekleşti.

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık yüzde 55,66 arttı, aylık yüzde 3,60 arttı

2024 yılı Nisan ayında Yİ-ÜFE bir önceki aya göre yüzde 3,60 artış, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 15,61 artış, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 55,66 artış ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 45,83 artış gösterdi.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde yıllık yüzde 60,03 arttı

Sanayinin dört sektörünün yıllık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 74,68 artış, imalatta yüzde 60,03 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 4,79 artış ve su temininde yüzde 66,71 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının yıllık değişimleri; ara mallarında yüzde 54,88 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 65,83 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 66,35 artış, enerjide yüzde 29,84 artış ve sermaye mallarında yüzde 66,33 artış olarak gerçekleşti.

Yİ-ÜFE imalat ürünlerinde aylık yüzde 3,26 arttı

Sanayinin dört sektörünün aylık değişimleri; madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 4,51 artış, imalatta yüzde 3,26 artış, elektrik, gaz üretimi ve dağıtımında yüzde 7,30 artış ve su temininde yüzde 1,93 artış olarak gerçekleşti. Ana sanayi gruplarının aylık değişimleri; ara mallarında yüzde 2,95 artış, dayanıklı tüketim mallarında yüzde 3,63 artış, dayanıksız tüketim mallarında yüzde 4,77 artış, enerjide yüzde 5,08 artış ve sermaye mallarında yüzde 1,98 artış olarak gerçekleşti.