Bolu’nun “sakin şehir” ünvanlı ilçesi Göynük, tarihi ve kültürel dokusuyla ziyaretçilerini sonbaharda ağırlamaya devam ediyor.
Anadolu’nun en eski yerleşim alanlarından biri olan Bolu’nun tarih dolu ilçesi Göynük, kültürel dokusuyla dikkat çekiyor. Bolu’nun tarihi Osmanlı kasabalarından biri olan ve tarihi yapılarıyla çok sayıda yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan Göynük, her mevsim farklı bir güzelliğe bürünüyor. Tarihi antik döneme kadar uzanan ve birçok medeniyete ev sahipliği yapan ilçe, ziyaretçilerine doğa ve tarihle iç içe olma imkanı sağlıyor. Göynük’ün tarihi ve kültürel dokusu da restorasyon çalışmalarıyla muhafaza ediliyor. Sonbaharda ağaçların sararmasıyla farklı manzara sunan Göynük, ziyaretçilerinin fotoğraf karelerini süslüyor.


Osmanlı kasabasında sonbahar güzelliği yaşanıyor
Alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi
Kastamonu’nun Hanönü ilçesinde soba parlaması neticesinde alevlere teslim olan ev kullanılmaz hale geldi.
Olay, Hanönü ilçesine bağlı Akşasu köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Hasan Özmen’e ait evde sobanın parlaması neticesinde alevlerin sıçradığı evde yangın çıktı. Yangın sırasında evde bulunan vatandaşlar, pencereleri kullanarak dışarı çıktı.
112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirilen ihbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından yangın söndürüldü. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmazken ev kullanılmaz hale geldi.
Yangınla ilgili inceleme başlatıldı.

