Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Ağustos, 2023 08:36 tarihinde yayınlandı
0

OSBÜK Lideri Memiş Kütükcü, Vali Aziz Yıldırım’ı Ziyaret Etti

Organize Sanayi Bölgesi Üst Kuruluşu (OSBÜK) Lideri Memiş Kütükcü, Vali Aziz Yıldırım’ı makamında ziyaret etti.

25 Ağustos Cuma günü Arsin OSB konferans salonunda OSBÜK toplantısına katılmak üzere Trabzon’a gelen OSBÜK Lideri Memiş Kütükcü ve OSBÜK İdare Şurası üyeleri Vali Aziz Yıldırım’ı ziyaret ederek yapılacak olan OSBÜK İdare Heyeti Toplantısı hakkında bilgi verdi.

OSBÜK İdare ve Kontrol Heyeti Üyelerinin de katıldığı ziyarette Kütükcü, OSB’lerin Türkiye’nin toplam sanayi üretiminin yüzde 45’ini gerçekleştirdiğinin altını çizdi. Türkiye’de OSB’si olmayan vilayet kalmadığını belirten Kütükcü, “2.5 milyon insanımıza direkt istihdam sağlayan OSB’lerimiz ülkemizin iktisadında kaldıraç tesiri görmektedir” dedi.

Vali Yıldırım da, sanayi üretiminin değerine dikkati çekti.

OSBÜK Lideri Memiş Kütükcü, ziyaret anısına Vali Yıldırım’a armağan takdim etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
unlu tiyatro sanatcisi ahmet yenilmez kbude sahne aldi Zg8bhhlX
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Mayıs, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Ünlü tiyatro sanatçısı Ahmet Yenilmez KBÜ’de sahne aldı

Karabük Üniversitesinde (KBÜ) kültür-sanat faaliyetleri kapsamında sahnelenen “Firavunla Yüz Yüze” adlı tiyatro oyunu, izleyicilere güçlü bir anlatım ve derin bir fikrî deneyim sundu.

Mehmet Akif Ersoy’un “Safahat” eserinden ilhamla hazırlanan ve vicdan, özgürlük ile direniş temalarını işleyen oyun, Karabük Üniversitesinde sanatseverlerle buluştu.

Karabük Üniversitesinde sahnelenen “Firavunla Yüz Yüze” tiyatro oyunu, hologram teknolojisiyle zenginleştirilmiş anlatımıyla izleyicilere güçlü bir sanat deneyimi sundu.

Ünlü tiyatro ve sinema sanatçısı Ahmet Yenilmez, oyunun çıkış noktasına ilişkin değerlendirmesinde Mehmet Akif Ersoy’un fikir dünyasını sahneye taşımayı amaçladıklarını belirterek, “Bu yıl Mehmet Akif Ersoy’un Safahat eserini oyunlaştırdık. Yeni bir teknik uyguluyoruz hologramla ‘Firavunla Yüz Yüze’. Tam da bu zamanlarda, zamanın Firavun’unun zulüm saçtığı bir dönemde şöyle bir ayna tutmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Yenilmez ayrıca Karabük Üniversitesinin uluslararası vizyonuna dikkat çekerek, “Üniversitemiz önemli bir üniversite. Adeta ülke dışında ‘gönül coğrafyamız’ diye tarif ettiğimiz coğrafyaya insan kaynağı yetiştiriyor.” dedi.

Oyunda, Ahmet Yenilmez ve Burak Alp Yenilmez sahne aldı. Eserde bireyin vicdanıyla yüzleşmesi, özgürlük arayışı ve zulme karşı direniş temaları işlendi.

15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen gösterime akademik ve idari personel, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin