blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Ekim, 2025 14:04 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ortaçağ ve Türk Dönemi Sempozyumunda 270 Bildiri Sunuldu

Karabük’te düzenlenen 29. Ortaçağ ve Türk Dönemi Araştırmaları Sempozyumunda 330 araştırmacı tarafından sanat tarihi, mimarlık tarihi, kültürel mirasın korunması ve ortaçağ arkeolojisi alanlarında 270’e yakın bildiri sunuldu.

Karabük Üniversitesi (KBÜ), sanat tarihi, mimarlık tarihi, tarihi kültürel mirasın korunması ve ortaçağ arkeolojisi alanlarında önemli akademisyenleri bir araya getiren "29. Ortaçağ ve Türk Dönemi Kazıları ve Sanat Tarihi Araştırmaları Sempozyumu"na ev sahipliği yaptı.

Sempozyumda, 330’a yakın araştırmacı tarafından sanat tarihi, mimarlık tarihi, kültürel mirasın korunması ve ortaçağ arkeolojisi alanlarında 270’e yakın bildiri sunuldu.

Etkinlik kapsamında, Safranbolu’nun UNESCO Dünya Kültür Mirası listesine alınmasına öncülük eden Prof. Dr. Metin Sözen, Olympos Antik Kenti kazılarında görev alırken hayatını kaybeden Sinan Sertel ve Safranbolulu iş insanı Şefik Yılmaz Dizdar’ın eşi Leyla Dizdar anısına özel oturumlar gerçekleştirildi.
Sempozyum, Safranbolu Eski çarşı ile Eskipazar Hadrianapolis Antik Kenti’ne düzenlenen teknik geziyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Ekim, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını duyurdu.

Bakan Bak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, öğrencilerin beklediği  müjdeyi verdi. Bakan Bak, başvuruların e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başlandığını ve son başvuru tarihinin 17 Ekim saat 23.59 olduğunu belirtti.

Öğrenciler ve aileleri için önemli bir finansal destek sağlayan GSB Burs ve Öğrenim Kredisi'ne başvurular, dijital devletin imkanlarıyla kolaylaştırılıyor. İlgili tüm öğrencilerin, başvuru sürecini e-Devlet sistemi üzerinden güvenle tamamlamaları gerekiyor. Bakan Bak, paylaşımında gençlere başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.