Samsun’da jandarma ekipleri tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda ormanlık alandaki çadır içinde 8 kilo 525 kilo kubar esrar ele geçirildi.
Edinilen bilgiye göre, Samsun’un Bafra ilçesinde jandarma ekipleri tarafından uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretinin önlenmesine yönelik yapılan araştırma sonucu ormanlık alanda uyuşturucu madde gizlendiği bilgisine ulaşıldı. Bafra İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ormanlık bölgede yapılan aramada çadır içerisinde çuvallar içinde 8 kilo 525 kilo kubar esrar maddesi ele geçirildi.
Olayla ilgili soruşturma başlattı.


Ormanlık alandaki çadırda 8,5 kilo esrar ele geçirildi
Kastamonu’da 4 ayda 8 bin 800 kişiye afet bilinci kazandırıldı
Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından 2026 yılının ilk dört ayında gerçekleştirilen eğitimlerle 8 bin 800 vatandaşa afet bilinci kazandırıldı.
Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü verdiği eğitimlerle vatandaşları afetlere karşı bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu çerçevede 2026 yılının ilk dört ayında düzenlenen 107 eğitimde 8 bin 800 vatandaşı bilinçlendirdi. Afetlere dirençli toplum oluşturma hedefi doğrultusunda düzenlenen eğitimlerde, afet farkındalık, yangın farkındalık ve uygulama eğitimleri başta olmak üzere enkazda arama kurtarma, KBRN farkındalık, çadır kurma, çığ farkındalık ve gönüllülük eğitimleri gibi birçok başlıkta faaliyet yürütüldü.
Afet farkındalık eğitimlerinde 3 bin 304 ,yangın farkındalık ve uygulama eğitimlerinde ise 2 bin 423 kişi bilgilendirildi. Eğitimlerde vatandaşlara deprem anında “çök-kapan-tutun” davranışı, yangın söndürme teknikleri, güvenli tahliye yöntemleri ve acil durumlarda doğru müdahale konularında hem teorik hem uygulamalı bilgiler verildi. Kastamonu’da son dört yılda gerçekleştirilen bin 100’den fazla eğitimde yaklaşık 190 binden fazla vatandaşın bilgilendirildiği belirtildi.
Afet ve acil durumlara müdahale kapasitesinin kurumsal düzeyde güçlendirilmesi amacıyla akreditasyon süreçlerine devam eden AFAD, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü OR-KUT, İl Jandarma Komutanlığı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü ekiplerinin eğitim süreçlerine başladı.
Destek AFAD Gönüllülük Eğitimleri kapsamında son dört ayda 56 vatandaş da eğitimlerini başarıyla tamamlayarak kimlik almaya hak kazandı. Gönüllülük sisteminin güçlendirilmesiyle afet anında daha hızlı ve etkin müdahale edilmesinin hedeflendiği ifade edildi.
Yürütülen çalışmalarla ilgili yapılan açıklamada, “Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü hem bireysel farkındalığı artırmaya hem de kurumsal kapasiteyi geliştirmeye yönelik eğitim ve akreditasyon çalışmalarını kararlılıkla sürdürmektedir. Kurum ve kuruluşlarımızdan gelen eğitim talepleri hızla cevaplandırılarak dirençli bir toplum olma yolunda ilerlenmektedir” ifadelerine yer verildi.

