“Ormanlarımız Çöplük Olmasın” Komitesinden Şahin’e Gezici Yanıtı “Yakıştıramadık”

Karabük Postası tarafından
02 Ocak, 2017 14:51 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Yenice İlçesindeki sivil toplum örgütleri ve meslek odalarının yöneticilerinden oluşturulan “Ormanlarımız Çöplük Olmasın” komitesi Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin’in kendilerini “Gezici” olarak ilan etmesine yanıt verdi. Komite adına yapılan açıklamada, “ İlimizin siyaset büyüğü olarak lanse edilen ve bizim de saygı duyduğumuz Sayın M.Ali Şahin’e bizleri “gezici” ithamında bulunmasını yakıştıramadık. İlimizin siyaset büyüğü olarak lanse edilen sayın M.Ali Şahin adına Orman İşletmesi’ne davet edildik. Bizler, lokal bölümünde görüşmeyi beklerken sayın M.Ali Şahin sinema salonunda partililerine karşı konuşurken bizleri “ gezici” diye nitelendirdiğini bilahare sonra öğrendik. Bunu bizim yüzümüze karşı söyleyebilmiş olsaydı belki anlayışla karşılardık ve anında yanıtını verirdik. Cumhurbaşkanlığına vekalet etmiş, TBMM Başkanlığı ve bakanlık yapmış bir kişinin partililerine karşı hamaset yüklü konuşurken bir taşra politikacısı ağzını kullanmasını yadırgadık ve kendisine yakıştıramadık. Hiçbir siyasi yönü olmayan ve tamamen Yenice’nin neredeyse tamamını temsil edenlere karşı böyle bir dilin kullanılması abesle iştigaldir. Biz toprağımızı savunuyoruz. Biz gelecek kuşakları savunuyoruz. Ve Yenice’ye burayı çöplük olarak layık görenlere “Madem bu tesis zararsız ve yararlı, neden başka bir coğrafyada kurulmuyor” sorusunu soruyoruz. Halkımıza saygılarımızla, duyururuz” denildi.

Karabük’te kan donduran cinayet: Çocukların gözü önünde kardeşi ve yengesini silahla vurarak öldürdü

Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2025 08:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Karabük’te Afganistan asıllı bir kişi, yengesi ve kardeşini çocukların gözü önünde silahla vurarak öldürdü. Olay sonrası kaçan zanlı ise asayiş takımları tarafından Eskipazar ilçesinde kıskıvrak yakalandı.
Edinilen bilgiye nazaran, olay Yeşil Mahalle Kavşak Sokak’ta bulunan 5 katlı Tatlı Apartmanı’nın son katında meydana geldi. Tıpkı meskende yaşayan 29 yaşındaki Norooz Ahmedi, şimdi belirlenemeyen bir nedenle kardeşi Kurban Ali Ahmedi (25) ile yengesi Leeqa Azemi’yi (27) başlarından silahla vurdu. Komşuların meskenden silah sesleri gelmesi üzerine yaptıkları ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis takımı ve sıhhat takımı sevk edilirken, yapılan denetimlerde Kurban Ali ve Leeqa’nın olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Olayın akabinde cinayet zanlısı ticari taksi ile Eskipazar ilçesi istikametine kaçarken, Asayiş takımları ekipleri zanlının yakalanması için çalışma başlattı. Takımların zanlının kaçtığı ticari taksi şoförüne ulaşmasının akabinde zanlının Eskipazar ilçesinde indiği belirlendi. Karabük’ten yola çıkan Asayiş Şube Müdürlüğü takımları ilçede zanlıyı kısa müddette cinayet silahıyla birlikte yakalayarak gözaltına aldı. Takımlar tarafından gözaltına alınan cinayet zanlısı Karabük’te bulunan özel bir hastanede sıhhat denetiminden geçirilerek soruglanmak üzere Cinayet Şube Müdürlüğü takımlarına teslim edildi.
Öte yandan cinayet sırasında konutta ölen Kurban Ali Ahmedi ile Leeqa Azami’nin 2, zanlı Nooroz Ahmedi ve öbür kardeşlerine ilişkin 3 çocuk olmak üzere yaşları 2 ile 5 ortasında toplam 5 çocuk bulunduğu belirlendi. 5 çocuk konuttan alınarak polis takımları tarafından muhafaza altına alındı.
Karabük Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse’de olay yerine gelerek incelemelerde bulunurken, silahla vurularak hayatını kaybeden Afgan asıllı karı kocanın cansız vücutları cenaze aracına konularak otopsi yapılmak üzere Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu’na kaldırıldı.

Cevap Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.