Ormanın yeşilliği yerini siyaha bıraktı - Karabük Haber Postası
66c339528a06d jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2024 15:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Ormanın yeşilliği yerini siyaha bıraktı

Karabük’ün Ovacık ilçesinde 54 saatte kontrol altına alınan ormanlık alandaki yangından geri kalan acı manzara yürekleri dağladı.

İlçeye bağlı Beydini ve Alınca köyleri arasındaki orman yangını 54 saatlik müdahale sonucunda dün akşam saatlerinde kontrol altına alınmıştı. Dördüncü günde bölgede ekiplerin soğutma çalışmaları aralıksız sürüyor. İş makineleriyle arazözlerin giriş yapamadığı alanlara yol açma çalışmalarının da devam ettiği alanda yangının verdiği tahribat yürekleri dağladı.

Yangın nedeniyle bazı bölümlerin siyaha büründüğü alanlarda zaman zaman yükselen dumanlara ekiplerce müdahale ediliyor. Öte yandan yangın nedeniyle bazı yaban hayvanlarının da zarar görüldüğü tespit edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
saman
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 09:38 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te samanlık ve odunluk yangında küle döndü

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde samanlık ve odunlukta çıkan yangın hasara yol açtı.

Yangın, Kapucu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adem K.’ye ait samanlık ve odunlukta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, samanlık ve odunluğu tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında samanlık ve odunluk kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin