blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Ağustos, 2024 15:24 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Ormanın yeşilliği yerini siyaha bıraktı

Karabük'ün Ovacık ilçesinde 54 saatte kontrol altına alınan ormanlık alandaki yangından geri kalan acı manzara yürekleri dağladı. İlçeye bağlı Beydini ve Alınca köyleri arasındaki orman yangını 54 saatlik müdahale sonucunda dün akşam saatlerinde kontrol altına alınmıştı. Dördüncü günde bölgede ekiplerin soğutma çalışmaları aralıksız sürüyor. İş makineleriyle arazözlerin giriş yapamadığı alanlara yol açma çalışmalarının da devam ettiği alanda yangının verdiği tahribat yürekleri dağladı. Yangın nedeniyle bazı bölümlerin siyaha büründüğü alanlarda zaman zaman yükselen dumanlara ekiplerce müdahale ediliyor. Öte yandan yangın nedeniyle bazı yaban hayvanlarının da zarar görüldüğü tespit edildi.
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ekim, 2025 04:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Gümüşhane’nin yüksek kesimleri kara teslim oldu

Gümüşhane’nin yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli oldu. Yaylalar beyaza büründü.
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Kadırga ve Kazıkbeli Yaylaları ile Torul ilçesine bağlı Yücebelen Yaylası kara teslim oldu. Dün akşam saatlerinde tesirli olan soğuk hava dalgası ve yağmur, bugün yerini kar yağışına bıraktı. Yaylalar kısa müddette beyaza bürünürken, kar kalınlığı yer yer 10 santimetreye ulaştı.
Kadırga Yaylası’nda esnaflık yapan Galip Gülbahar, "Bugün 12 Ekim, Kadırga Yaylası’nda kar yoğunluğunu arttırarak devam ediyor. Meteoroloji uyarmıştı aslında, şu anda ağır bir kar yağışı var. Yollarda 5-6 santimetre kar var, yollar ulaşıma her an kapanmak üzere" dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin