Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Eylül, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0

Ormanda kaybolan 2 şahıs, 18 saat sonra kurtarıldı

Kastamonu’nun Cide ilçesinde ormanda kaybolan 2 şahıs, 18 saat sonra kurtarıldı.

Olay, dün akşam saatlerinde Cide ilçesi Köseli köyü Kargacak Mahallesi Bayrak tepe mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, R.U. ve D.D. gezmek için girdikleri ormanlık alanda kayboldu. 112 Acil Çağrı Merkezini arayan R.U. yardım istedi. İhbar üzerine iki şahsın bulunması için bölgeye Cide İlçe Jandarma Komutanlığı, Cide Emniyet Müdürlüğü, Kastamonu İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve sağlık ekipleri, JAK sevk edildi. Ekipler, bölgede arama çalışması başlattı. Gönüllü vatandaşların da destek verdiği arama çalışması neticesinde ormandaki iki şahsın yeri tespit edildi.

Sabah saatlerinde yoğunlaştırılan arama çalışmaları neticesinde, 2 şahsın bulunduğu alana ulaşıldı. Ekipler kayıp iki şahsı, bulundukları alandan alınarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Şahısların sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
99b394d3 774b 4357 8429 9964df802ca7
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
11 Haziran, 2026 17:09 tarihinde yayınlandı
0

CHP’de ihraç depremi Karabük’’e uzanacak mı?

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son dönemde yaşanan gelişmeler ve disiplin süreçlerine ilişkin iddialar siyaset kulislerinde konuşulmaya devam ediyor.

CHP’de 9 milletvekilinin ardından bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edileceği iddiası, gözleri Özgür Özel’e desteğiyle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’ye çevirdi.

Gözler Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’de!

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) “mutlak butlan” kararı sonrasında Kemal Kılıçdaroğlu’nun yeniden genel başkanlık görevine gelmesiyle başlayan yönetim değişikliği, parti içi disiplin süreçleriyle yeni bir boyut kazandı. Merkez Yönetim Kurulu (MYK) kararıyla 9 milletvekilinin partiden ihracı için başlatılan sürecin ardından, bazı belediye başkanlarının da ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edileceği iddiası siyaset kulislerini hareketlendirdi. Bu gelişmelerin ardından gözler Safranbolu Belediye Başkanlığı’na çevrildi.

İHRAÇ DOSYALARININ KAPSAMI GENİŞLİYOR

Ulusal basında yapılan haberlere göre, CHP MYK’sı tarafından daha önce disipline sevk edilen 9 milletvekiline ilişkin ihraç başvuruları, yarın gerçekleştirilecek YDK toplantısında masaya yatırılacak. Ancak parti içinden sızan son bilgiler, disiplin hamlesinin sadece milletvekilleriyle sınırlı kalmayacağını ve dosyaların kapsamının genişletildiğini gösteriyor.

YDK’da dosyası ele alınacak isimler arasına bazı belediye başkanlarının da dahil edileceğinin duyurulması, Safranbolu’da geniş yankı uyandırdı. Değişim sürecinde Özgür Özel’e verdiği açık destekle bilinen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin de bu listede yer alıp almadığı Karabük ve Safranbolu kamuoyunda merak konusu oldu.

Yarın yapılacak kritik Yüksek Disiplin Kurulu toplantısının ardından, ihraç istemiyle yargılanacak belediye başkanlarının isimlerinin netleşmesi ve partideki kurultay kördüğümünün yeni bir evreye taşınması bekleniyor.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin