(İHA) – Karabük’te hayvancılıkla uğraşan Mustafa Çelik, kar altında otlarken doğan kuzuyu üşümesin diye sırt çantasında yaklaşık 10 kilometre taşıdı.
Kapullu Mahallesi’nde yaşayan Mustafa Çelik, sabahın erken saatlerinde yaklaşık 100 kadar küçükbaş hayvanını ormanlık alana otlatmaya götürdü. Bir süre sonra kar yağışıyla yüksek kesimler beyaza bürünürken, sürüdeki koyunlardan biri doğum yaptı. Kar yağışı ve doğum sonrası geri dönmeye karar veren Çelik, doğan kuzuyu ise üşümemesi için sırtındaki çantasına koyduktan sonra yaklaşık 10 kilometre mesafedeki evine dönmek üzere yola koyuldu.
Mustafa Çelik, “Kar yağmaya başladığı anda koyun baktım sancılandı, doğum yapıyor. Hiç dokunmadım. Annesini biraz emdikten sonra üşümesin diye çantamda evime götürüyorum’’ dedi.


Ormanda Doğan Kuzuyu Sırt Çantasında Taşıdı
Ardeşen’de heyelan: Köy yolu ulaşıma kapandı
Rize’nin Ardeşen ilçesine bağlı Pınarlı köyünün üst kesimlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle yol ulaşıma kapandı.
Edinilen bilgiye göre, ilçeye bağlı Pınarlı köyünün üst mevkiinde şiddetli sağanak yağış nedeniyle yamaçtan kopan toprak ve kaya parçaları yola düştü. Meydana gelen heyelan nedeniyle köy yolu ulaşıma kapandı. Köylülerin ihbarı üzerine bölgeye Rize İl Özel İdaresi ekipleri sevk edildi. Kapanan yolda çalışma başlatan ekipler, temizlik işlemlerinin ardından yolu yeniden ulaşıma açtı.


