blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
18 Mayıs, 2025 15:23 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Orman Yangınlarıyla Mücadele İş Başı Eğitimleri Tamamlandı

2025 yılı yangın sezonuna hazırlık kapsamında “Orman Yangınlarıyla Mücadele İş Başı Eğitimleri' Karabük İşletme Müdürlüğü ev sahipliğinde düzenlenen Karabük ve Eskipazar İşletme Müdürlüğü personellerinin katılımıyla gerçekleşen eğitimle tamamlandı.

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin'in de katıldığı Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü ve teknik personelleri tarafından verilen eğitimlere Karabük ve Eskipazar İşletme Müdür vekilleri, müdür yardımcıları, işletme şefleri, Karabük  ORKUT Ekibi, Muhafaza Memurları, Arazöz Şoförleri ve Yangın İşçileri katıldı.

Eğitimde katılımcılara; orman yangınlarıyla daha etkin mücadele, yangınların önlenmesi ve söndürülmesi amacıyla yangın öncesi, yangın anında ve yangın sonrası yapılacak iş ve işlemler teorik ve uygulamalı olarak anlatıldı. Yangına müdahale malzemeleri ve araçları tanıtılıp, bu malzemelerin bakımları ve muhafazalarındaki detaylar gösterildi. Her an yangına hazırlıklı olunması amacıyla, yapılan ve yapılması gereken çalışmalar ifade edildi.

Orman yangınlarının önlenmesi açısından yangına mahal verebilecek olumsuzluklara karşı alınması gereken tedbirler, erken müdahalenin önemi, yangın ihbarlarının ivedilikle yapılması, alınan ihbarların değerlendirilmesi, yasal sorumluluklar ve hukuki yaptırımlar konularında da katılımcılara bilgiler verildi.

Orman Bölge Müdürü Hasan Keskin yaptığı açıklamada,  “Temel amacımız orman varlığımızı korumak, yaşatmak ve artırmak. Bu amaçla personelimizin muhtemel bir yangına karşı hareket kabiliyeti, reaksiyon süresi, kriz ve stres yönetimi becerisi ölçüyor yaptığımız bu eğitimlerle becerilerini artırıyoruz. #2025 yılı Orman Yangınları ile Mücadelede hazırlıklarımızı tamamlandık. Böylelikle olası bir orman yangınına daha etkili ve verimli bir şekilde müdahale ederek. Bölge Müdürlüğü olarak bu konuda tüm gayretimizi göstereceğiz" dedi.

"YANAN VE YOK EDİLEN ORMANLARIMIZ KAYBOLAN GELECEĞİMİZDİR"

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte orman yangınlarına hassas bir döneme girildiğini ifade eden Keskin; "Orman teşkilatımız bünyesinde yer alan personelimiz sadece orman yangınları ile değil orman dışı alanlarda çıkan yangınlarla da mücadele etmektedir. Orman yangınlarıyla mücadele sezonumuz başladı. Teoride öğrenilen ve hafızada mevcut bulunan bilgiler tüm İşletme Müdürlüklerimizde yapılan bu tatbikatlarla pekişiyor. Yanan ve Yok edilen ormanlarımız kaybolan geleceğimizdir. Vatandaşlarımızın orman yangınları hususunda hassas olmalarını bekliyoruz. Herhangi bir yangın ve duman gördüklerinde ‘Alo 112" hattına bildirmelerini talep ediyoruz. Bunu bildirdiği takdirde vatandaşlık görevini yaparak, çok büyük bir fayda sağlayacaktır. Hep birlikte İnşaallah yangınsız bir sezon geçiririz" diye konuştu. 

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Ağustos, 2025 04:07 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Gümüşhane’de otelde çıkan yangın paniğe neden oldu

Gümüşhane’de bulunan bir otelde gece saatlerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Otel çalışanının süratli müdahalesi muhtemel bir faciayı engelledi.
Yangın, gece saatlerinde Süleymaniye Mahallesi’nde bulunan Zigana Mesleksel ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, otelin alt katındaki mutfak kısmında, birinci belirlemelere nazaran elektrik kontağından çıktığı bedellendirilen yangın, yapının ahşap olması nedeniyle kısa müddette büyüdü. Otel işçisinin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sıhhat, itfaiye, AFAD ve polis takımı sevk edildi. Gruplar olay yerine ulaşmadan evvel otelde konaklayan 9 kişi, gece nöbetindeki 3 işçi tarafından inançlı bir formda tahliye edildi. Çalışanın serinkanlı ve dikkatli müdahalesi sayesinde tahliye süreci meselesiz tamamlanırken, muhtemel bir facianın önüne geçildi. Yangında can kaybı yaşanmazken, dumandan etkilenen 3 otel işçisi tedavi altına alındı. Sıhhat durumlarının âlâ olduğu öğrenildi.
İtfaiye gruplarının çalışmasının akabinde yangın büsbütün denetim altına alınırken, çıkış sebebiyle ilgili geniş çaplı inceleme başlatıldı.
"Otel işçisinin ihtiyatlı davranışıyla otel kısa müddette tahliye edildi"
Yangının akabinde alanda incelemelerde bulunan Gümüşhane Valisi Aydın Baruş, "İtfaiye grupları olay yerine gelene kadar 5 odada bulunan toplam 9 konuk, 3 işçi tarafından tahliye edildi. İşçinin ihtiyatlı davranışı sayesinde otel kısa müddette boşaltıldı. Çok şükür rastgele bir önemli yaralanma ya da can kaybı yok. Yangının otelin alt katında bulunan mutfak kısmındaki aygıtların yer aldığı alanda meydana gelen elektrik kontağından çıktığı bedellendiriliyor. Burası ahşap bir yapı olduğu için süratli müdahale çok kıymetliydi ve itfaiyemiz bunu başardı. Konuklarımızı kent içinde tahsis ettiğimiz bir otelde ağırlayacağız. Dumandan etkilenen 3 çalışanımız tedavi altına alındı ve sıhhat durumlarında rastgele bir olumsuzluk yok" dedi.
"Otel çalışanı canla başla bizim tahliyemizi sağladı"
Eşiyle birlikte otelde konaklayan Aytaç Akyol ise, "Gece saatlerinde otelde alarm ötmeye başladı ve içeriye ağır bir duman kokusu gelmeye başladı. Kapıyı açtığımda mutfak tarafında duman ve alevleri gördüm. Sonrasında buradaki misyonlu çalışanın yönlendirmesiyle alt kata inerek, bahçe katındaki duvardan geçerek dışarı çıktık. Duman ve alevleri görünce, doğal gazdan kaynaklı patlama riski olabileceğini düşünerek panikle kendimizi dışarı attık. Çalışanlar bizim tahliyemizi sağladı, canla başla çalıştılar, çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin