Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Ağustos, 2023 15:40 tarihinde yayınlandı
0

Orman Yangınlarına Helikopter Desteği

Türkiye’nin “en büyük blok ormanları”na sahip Karabük’te, orman yangınlarıyla mücadele için helikopter konuşlandırıldı.
Dünya Doğayı Koruma Vakfınca (WWF) “acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri” olarak gösterilen ve topraklarının yüzde 71’ini oluşturan ormanlarında dünyada pek az yerde görülebilecek kadar çok sayıda ağaç ve bitki türünü bünyesinde barındıran Karabük’te, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rus yapımı Mi-8 helikopteri konuşlandırıldı.
Karabük Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada, orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir role sahip olan yangın söndürme helikopterinin yangın açısından bölgenin en hassas yeri olan Karabük Orman işletme Müdürlüğünün Cemaller deposunda konuşlandığı belirtildi.
15 Ekim’e kadar Karabük’te
Karabük’te bulunacak helikopterin Mi-8 tipi Rus yapımı olduğu, 3 ton su atma kapasitesine sahip olduğu vurgulanan açıklamada, “Havada 2 saat 15 dakika kalabilmektedir. 2 yabancı pilot, 1 Türk pilot, 3 teknisyen ve 1 0GM personeli olmak üzere 7 kişilik mürettebatı bulunmaktadır” denildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
00
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 09:52 tarihinde yayınlandı
0

Karabük’te kayıtlı araç sayısı 87 bin 66 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te kayıtlı araç sayısı 2026 yılı Nisan ayı itibariyle 87 bin 66 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Nisan ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 182 bin 34 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.
Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 87 bin 66 olarak kayıtlara geçti.

Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 2102 bin 48, Bartın’da ise 70 bin 555 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 49 bin 55’ini otomobil, 10 bin 647’sini kamyonet, 3 bin 447’sini kamyon, 14 bin 420’sini motosiklet, bin 19’unu minibüs, 601’ini otobüs, 6 bin 903’ünü traktör ve 374’ünü özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin