Orman Yangınlarına Helikopter Desteği
Haberi dinle
0:00/~1 dk
Türkiye'nin "en büyük blok ormanları"na sahip Karabük'te, orman yangınlarıyla mücadele için helikopter konuşlandırıldı.
Dünya Doğayı Koruma Vakfınca (WWF) "acil olarak korunması gereken 100 sıcak noktadan biri" olarak gösterilen ve topraklarının yüzde 71'ini oluşturan ormanlarında dünyada pek az yerde görülebilecek kadar çok sayıda ağaç ve bitki türünü bünyesinde barındıran Karabük'te, Orman Genel Müdürlüğü tarafından Rus yapımı Mi-8 helikopteri konuşlandırıldı.
Karabük Orman İşletme Müdürlüğünden yapılan açıklamada, orman yangınlarıyla mücadelede önemli bir role sahip olan yangın söndürme helikopterinin yangın açısından bölgenin en hassas yeri olan Karabük Orman işletme Müdürlüğünün Cemaller deposunda konuşlandığı belirtildi.
15 Ekim'e kadar Karabük'te
Karabük'te bulunacak helikopterin Mi-8 tipi Rus yapımı olduğu, 3 ton su atma kapasitesine sahip olduğu vurgulanan açıklamada, "Havada 2 saat 15 dakika kalabilmektedir. 2 yabancı pilot, 1 Türk pilot, 3 teknisyen ve 1 0GM personeli olmak üzere 7 kişilik mürettebatı bulunmaktadır" denildi. (İHA)
Yorumlar
Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.
Henüz yorum yok.
İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.
