Reklam
Reklam

Orman yangınları korkuttu

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2017 13:35 tarihinde yayınlandı
0

Karabük ve Safranbolu İlçesi’nde çıkan yangınlarda yaklaşık 3 dönüm karaçam ormanı ve 20 dönüm buğday ekili tarla ile yarım dönüm kızılçam alanı zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Karapınar Köyü Karandu mevkiinde buğday ekili tarlada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Büyüyen alevler karaçam ormanlarına da sıçradı. Yangına itfaiye ekipleri ile Karabük’te konuşlandırılan helikopterde havadan müdahale etti. Yangın yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu söndürüldü. Yangında yaklaşık 3 dönüm karaçam ormanı ile 20 dönüm buğday ekili tarla zarar gördü.
Öte yandan Karabük merkeze bağlı Karabük mahallesi kavşakta tepe bölgesinde de Kızılçam ormanlık alanda yangın çıktı. Buradaki yangın ise büyümeden karadan ve havadan yapılan müdahaleler sonucu büyümeden söndürüldü.
Yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Karabük köyündeki yangına burada bulunan yüksek gerilim hattı nedeniyle helikopterin  müdahale etmekte güçlük çektiği gözlenirken, bu alandaki yüksek gerilim hatları ile ilgili olarak çalıma yapılması istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kumluca’da yangın paniği

kumlucada yangin panigi pgRGqnL4
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Haziran, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’ın Ulus ilçesine bağlı Kumluca beldesinde otluk alanda çıkan yangın paniğe neden oldu.

Kumluca beldesinde Çay Kenarı mevkiinde henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Saat 21.00 sıralarında çıkan yangını fark eden çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Paniğe neden olan yangına müdahale eden ekipler, kısa sürede alevleri kontrol altına aldı. Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığı öğrenilirken, yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

Yangının çıkış nedeni ise yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin