Orman yangınları korkuttu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2017 13:35 tarihinde yayınlandı
0
0

Orman yangınları korkuttu

Karabük ve Safranbolu İlçesi’nde çıkan yangınlarda yaklaşık 3 dönüm karaçam ormanı ve 20 dönüm buğday ekili tarla ile yarım dönüm kızılçam alanı zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Karapınar Köyü Karandu mevkiinde buğday ekili tarlada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Büyüyen alevler karaçam ormanlarına da sıçradı. Yangına itfaiye ekipleri ile Karabük’te konuşlandırılan helikopterde havadan müdahale etti. Yangın yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu söndürüldü. Yangında yaklaşık 3 dönüm karaçam ormanı ile 20 dönüm buğday ekili tarla zarar gördü.
Öte yandan Karabük merkeze bağlı Karabük mahallesi kavşakta tepe bölgesinde de Kızılçam ormanlık alanda yangın çıktı. Buradaki yangın ise büyümeden karadan ve havadan yapılan müdahaleler sonucu büyümeden söndürüldü.
Yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Karabük köyündeki yangına burada bulunan yüksek gerilim hattı nedeniyle helikopterin  müdahale etmekte güçlük çektiği gözlenirken, bu alandaki yüksek gerilim hatları ile ilgili olarak çalıma yapılması istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rizenin kadin taksi soforu takdir goruyor qt7MhGbW
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Rize’nin kadın taksi şoförü takdir görüyor

Rize şehir merkezinde 5 aydır taksicilik yapan evli ve 2 çocuk annesi Havva Paliç, hem ailesine destek oluyor hem de kadınların her meslekte başarılı olabileceğini göstererek takdir topluyor.

Rize’de direksiyon başına geçen bir kadın, hem cesaretiyle hem de azmiyle dikkat çekiyor. Taksicilik yapan 34 yaşındaki Havva Paliç, toplum nezdinde “erkek mesleği” olarak bilinen taksiciliğe farklı bir bakış kazandırıyor. Yaklaşık 5 ay önce direksiyon başına geçerek taksiciliğe adım atan Paliç, kısa sürede çevresinin ve müşterilerinin takdirini toplamayı başardı. Güler yüzü, dikkatli sürüşü ve işine olan saygısıyla öne çıkan Paliç, kadınların istedikleri her meslekte başarılı olabileceğini bir kez daha gösterdi.

Kadınların iş hayatında daha fazla yer alması gerektiğini vurgulayan Paliç, “Aileme katkı sağlamak için 5 ay önce başladım taksicilik yapmaya. Eşime, çocuklarıma, aileme destek oluyorum. Araba sürmeye hevesim vardım. Araba sürmeyi çok sevdiğim için taksiciliğe başladım. Kadınlarda bana destek veriyor. Kadın olduğum için onlar daha çok tercih ediyor beni. İlk gördüğünde şaşıranlar var ama sonradan da devamlı müşterim oluyorlar, çağıranlar oluyor. Benim için araba sürmek zevkli olduğu için mesleğin de bir zorluğu olmuyor. Sabah 8 ile akşam 19.00 arası durakta oluyorum” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin