Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
28 Temmuz, 2017 13:35 tarihinde yayınlandı
0

Orman yangınları korkuttu

Karabük ve Safranbolu İlçesi’nde çıkan yangınlarda yaklaşık 3 dönüm karaçam ormanı ve 20 dönüm buğday ekili tarla ile yarım dönüm kızılçam alanı zarar gördü.
Edinilen bilgiye göre ilçeye bağlı Karapınar Köyü Karandu mevkiinde buğday ekili tarlada henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Büyüyen alevler karaçam ormanlarına da sıçradı. Yangına itfaiye ekipleri ile Karabük’te konuşlandırılan helikopterde havadan müdahale etti. Yangın yaklaşık 1 saat süren çalışmalar sonucu söndürüldü. Yangında yaklaşık 3 dönüm karaçam ormanı ile 20 dönüm buğday ekili tarla zarar gördü.
Öte yandan Karabük merkeze bağlı Karabük mahallesi kavşakta tepe bölgesinde de Kızılçam ormanlık alanda yangın çıktı. Buradaki yangın ise büyümeden karadan ve havadan yapılan müdahaleler sonucu büyümeden söndürüldü.
Yangınlarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Öte yandan Karabük köyündeki yangına burada bulunan yüksek gerilim hattı nedeniyle helikopterin  müdahale etmekte güçlük çektiği gözlenirken, bu alandaki yüksek gerilim hatları ile ilgili olarak çalıma yapılması istendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
motorculardan anitkabire bayrak surusu JnM7Ia11
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
19 Mayıs, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Motorculardan Anıtkabir’e “bayrak sürüşü”

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde geleneksel hale gelen bayrak sürüşü etkinliğinde, 83 motosiklet tutkunu Türk bayrağını Samsun’dan Anıtkabir’e taşıdı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir öncülüğünde gerçekleştirilen organizasyonda, Safranbolu’dan teslim alınan Türk bayrağı motosiklet konvoyu eşliğinde anlamlı bir yolculuğa çıkarıldı. Yaklaşık 1100 kilometrelik rotada ilerleyen grup, ilk olarak Milli Mücadele’nin başladığı Samsun’a ulaştı.

Samsun’da Türk bayrağını gururla dalgalandıran motosiklet tutkunları, daha sonra rotalarını başkent Ankara’ya çevirdi. 83 kişiden oluşan grup, Anıtkabir’e ulaşarak anlamlı sürüşü tamamladı.

Müzekent Motosiklet Kulübü Başkanı Celil Özdemir, her yıl düzenledikleri etkinliği büyük bir gururla gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yıl bu kutsal emaneti taşımaktan ve bu rotayı tamamlamaktan büyük bir onur duyuyoruz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin