Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
23 Eylül, 2021 11:30 tarihinde yayınlandı
0

Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu toplantısı yapıldı

Ülkemizde en çok orman varlığı barındıran ilimizde çıkması muhtemel orman yangınlarının önlenmesi, çıkan orman yangınlarına en kısa sürede müdahale edilebilmesi ve en az zararla söndürülebilmesi ile kurum ve kuruluşlar arasındaki koordinasyon ve işbirliğinin etkinleştirilebilmesi amacıyla düzenlenen Orman Yangınları İle Mücadele Komisyonu Toplantısı, Vali Fuat Gürel başkanlığında yapıldı.

Valilik Büyük Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıya Vali Fuat Gürel’in yanı sıra Vali Yardımcısı Muhittin Gürel, Vali Yardımcısı Vekili Numan Tahir Şimşek, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Garip Gümüş, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Uzun ile ilgili kurum ve kuruluş müdürleri katıldı.

Karabük Orman İşletme Müdürü Aydın Kırımlı tarafından; araç, ekipman ve personel durumu, orman varlığı ve orman yangınları ile mücadele organizasyonu hakkında Vali Fuat Gürel ve katılımcılara bilgiler verildi.

Toplantıda konuşan Vali Fuat Gürel; “Yangınlar için tedbir almak ortadan kaldırmak zararları en aza indirmek mümkün, onun için tedbiri elden bırakmamak lazım.  Bu sezon ülkemiz tarihimizin en büyük yangınlarına şahit oldu, ilimizde de böyle bir yangına şahit olduk, bu bölge de geçmişte yangın yaşanmış bizim tüm kurumlar olarak afetlerin sebeplerini ortaya çıkma nedenlerini tespit edip bu yönde çalışmamız lazım, bu sayede afetlerin yaşanmasını önceden önlemiş oluruz.

AFAD Kurumumuzun elinde bulunan tüm verilerin güncellenmesi ve güncel tutulması gerekir. Afet olmaya başladığı andan itibaren koordinasyonu kurmak İçin Valilik bünyesinde Kriz merkezinin aktif hale gelmesi gerekir. Kriz Masaları afetlerin  koordinasyonunda son derece önemli, araç, iş makinesi, insan planlaması ve gönüllülerin koordinasyonu içinde hareket etmesi bize hem zaman kazandırır hemde afetin boyutunun büyümesini engeller.  Kurumlarımızın iletişim halinde olmaları koordinasyon içinde hareket etmeleri çok önemli, saha koordinatörlerinin bir afet esnasında sahayı tam gören bir alandan çalışmaları koordine etmesini oldukça önemsiyorum. Yangınların sebepleri arasında insan faktörünün çok büyük bir yer tuttuğunu görerek vatandaşlarımızın bu konuda bilgilendirilmeleri, yapacakları en ufak bir hareketin geri döndürülemez sonuçlar yaratacağının sürekli anlatılması gerekiyor. Orman varlığı konusunda ülkemize liderlik yapıyoruz, bunu sürdürmemiz önemli doğal zenginliğimiz ormanlarımız hepimizin gözbebeği.” dedi.

Toplantı, görüş ve önerilerin sunulmasının ardından sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
karadenizdeki saldirida hayatini kaybeden ve yaralanan balikcilar kastamonuya getirildi TKUdBXDY
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Haziran, 2026 04:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Karadeniz’deki saldırıda hayatını kaybeden ve yaralanan balıkçılar Kastamonu’ya getirildi

Karadeniz’de saldırıya uğrayan Türk bayraklı balıkçı teknesinde hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ile 4 yaralı, Kastamonu’nun İnebolu ilçesine getirildi.

Kırım’ın batısında, Sivastopol açıklarında saldırıya uğrayan Türk bayraklı “Duru 67” isimli balıkçı teknesindeki 5 kişi yaralandı. Teknedeki yaralılar, yakınlarında bulunan “Burak Kaya” isimli balıkçı teknesine tahliye edildi. Kastamonu’nun İnebolu ilçesi istikametine doğru hareket eden teknedeki yaralılardan biri hayatını kaybetti. Balıkçı teknesinden yapılan yardım çağrısı üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait TCGSG-96 gemisi, 4 doktor, 15 UMKE personeli, hemşire ve yardımcı sağlık personelinden oluşan toplam 19 kişilik uzman tıbbi ekiple harekete geçti. İnebolu Limanı’ndan dün saat 12.35’te hareket eden Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, balıkçı teknesiyle saat 19.20 sıralarında yaklaşık 115 mil açıkta temas kurdu.

Hayatını kaybeden balıkçının cenazesi ve yaralı balıkçılar daha sonra Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisine alındı. Yaralılara uzman sağlık ekibi tarafından ilk müdahale ise gemide yapıldı. Dönüşe geçen Sahil Güvenlik Komutanlığı gemisi, saat 03.00 sıralarında Kastamonu’nun İnebolu ilçesindeki İnebolu Limanı’na yanaştı. Gemiden indirilen 4 yaralı, ambulanslarla Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Hayatını kaybeden vatandaşın cenazesi ise cenaze aracıyla morga götürüldü.

Bizi sosyal medyadan takip edin