Karabük’te yıldırım düşmesi nedeniyle sarp alanda çıkan orman yangınına karadan söndürme çalışmaları sürüyor.
Çukurca Köyü Cildikısık mevkiindeki ormanlık alanda yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede örtü yangının yayılmasıyla olay yerine 8 arazöz, 1 su ikmal aracı ve 30 personel sevk edildi. Arazinin dik ve engebeli olması söndürme çalışmalarını zorlaştırırken havadan da söndürme çalışmaları için helikopter talebinde bulunuldu.
Yangın dron ile görüntülenirken ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.


Orman yangınını söndürme çalışmaları karadan sürüyor
Vali Çağatay’dan Şehit Aileleri ve Gaziler Derneğine ziyaret
Vali Oktay Çağatay; Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanlığı, Şehit Aileleri Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Karabük Şubesini ziyaret etti.
Ziyaret kapsamında; Muharip Gaziler Derneği Karabük Şube Başkanı Sebahattin Çorbacı, Şehit Aileleri Sosyal Yardım ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sefer Topçu ile Türkiye Gaziler ve Şehit Aileleri Vakfı Karabük Şube Başkanı Yüksel Orak ve dernek üyeleriyle bir araya gelen Vali Oktay Çağatay, şehit aileleri ve gazilerin milletin en kıymetli emanetleri olduğunu vurguladı.
Gerçekleştirilen görüşmelerde derneklerin çalışmaları hakkında bilgi alan Vali Oktay Çağatay, devletin her zaman şehit yakınları ve gazilerin yanında olduğunu ifade ederek, gösterilen fedakarlıkların asla unutulmayacağını belirtti.
Ziyaretlerde ayrıca Kur’an-ı Kerim tilaveti gerçekleştirilerek, şehitler ve ebediyete irtihal eden gaziler için dua edildi.
Ziyarete; Vali Yardımcısı Kerem Süleyman Yüksel ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Abdurrahman Bilgiç de eşlik etti. ValiOktay Çağatay’a teşekkür eden Dernek Başkanları, şehit aileleri ve gazilere gösterilen ilgi ve destekten duydukları memnuniyeti ifade etti.

