Orman Müdürlüğü ekiplerine "iklim değişikliği ve orman yangını" eğitimi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
25 Haziran, 2023 14:59 tarihinde yayınlandı
0
0

Orman Müdürlüğü ekiplerine “iklim değişikliği ve orman yangını” eğitimi

Kastamonu Üniversitesi ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğünde görev yapan teknik ekibe “iklim değişikliği ve orman yangınları” eğitimi verildi.
Kastamonu Üniversitesi ile Orman Genel Müdürlüğü arasında imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde eğitim çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nde orman yangınlarıyla mücadele konusunda bilgilendirici eğitim programı düzenlendi. Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve aynı zamanda Ormancılık ve Tabiat Turizmi İhtisaslaşma Koordinatörü olan Prof. Dr. Ömer Küçük de düzenlenen eğitime katıldı.
Orman Bölge Müdürü Fahri Sönmezoğlu ve bölge müdür yardımcılarının da hazır bulunduğu eğitim, Orman Bölge Müdürlüğü Engin Ateş Konferans Salonu’nda gerçekleşti. Üniversite tarafından organize edilen eğitime Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey de video konferans yöntemi ile katıldı. Teknik personele yönelik düzenlenen eğitime, Kastamonu Orman Bölge Müdürlüğü’nde görevli işletme ve şube müdürleri ile müdür yardımcıları katıldı.
Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ömer Küçük, değişen iklim şartları nedeniyle ortaya çıkan yangınların doğa ve insanlar üzerindeki etkilerini ve yapılan çalışmaları içeren sunum gerçekleştirdi. İklim değişikliğinin orman yangınları üzerindeki etkileri ve yangın yönetim sisteminde yeni yaklaşımların ele alındığı eğitimde ayrıca, iklim değişikliğinin orman yangınlarına sebep olan büyük yangınlara etkisi, iklim parametrelerindeki aşırı değerlerin sonuçları, yangın öncesi çalışmalar gibi konular vurgulandı.
Prof. Dr. Küçük, Kastamonu Üniversitesi ve Orman Bölge Müdürlüğü arasındaki iş birliğinin devam etmesi temennisinde bulundu. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
saanay
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
03 Nisan, 2026 10:34 tarihinde yayınlandı
0
0

Keskinkılıç’tan 3 Nisan ve KARDEMİR Mesajı

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, 3 Nisan Sanayi Günü ve KARDEMİR’in kuruluşunun 89. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Keskinkılıç, 3 Nisan 1937’nin yalnızca bir fabrikanın temellerinin atıldığı gün olmadığını, Türkiye’nin iktisadi bağımsızlık yolunda attığı önemli adımlardan biri olduğunu belirtti.

KARDEMİR’in “fabrika yapan fabrika” unvanıyla Türk sanayi tarihinde önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Keskinkılıç, bu sürecin Cumhuriyet’in sanayi hamlesinin başlangıcı olduğunu ifade etti.

Karabük’ün küçük bir yerleşimden sanayinin merkezlerinden biri haline geldiğini dile getiren Keskinkılıç, kentin işçisi, mühendisi ve sanayicisiyle Türkiye’nin üretim gücünü temsil ettiğini kaydetti.

3 Nisan’ın emeğin ve alın terinin günü olduğuna dikkat çeken Keskinkılıç, sanayiye katkı sunan tüm çalışanların bu özel gününü kutladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin