Reklam
Reklam
ORRR jpg
Yusuf Korkmaz Avatarı
Yusuf Korkmaz tarafından
30 Mayıs, 2024 13:31 tarihinde yayınlandı
0

Orman Köylülerine Traktörleri Teslim Edildi

Ovacık Orman İşletme Müdürlüğünde 2024 yılı ORKÖY Destekleri Üretim Mekanizasyonu Projeleri kapsamında, orman köylerinde ikamet eden 3 kişiye traktörleri ve anahtarları teslim edildi.

Ovacık Orman İşletme Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen programda konuşan Ovacık Orman İşletme Müdürü Altun Aktaş, köylerin  refah düzeyini yükseltecek bu projenin hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

İşletme Müdürü Altun  Aktaş, “Ovacık Orman İşletme  Müdürlüğü olarak 2024 yılında orman köylülerine 3 adet traktör tahsisi yapıldı. 420 bin TL hibe olmak üzere  2 milyon 100 bin TL kredi kullandırıldı. Devletimizin imkanları doğrultusunda her zaman orman köylülerinin yanında olduk ve orman köylümüzü desteklemeye  devam edeceğiz” dedi.

Müdür Altun daha sonra hak sahibi üç kişiye traktörlerini ve anahtarlarını teslim etti. Düzenlenen Anahtar teslim Törenine; hak sahiplerinin yanı sıra Orman İşletme personeli katıldı.

Orman Koylulerine Traktorleri Teslim Edildi2

Bizi sosyal medyadan takip edin
kafkametler faciasi davasinda mahkeme telsiz kayitlarini istedi KwlEwjag
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Haziran, 2026 00:37 tarihinde yayınlandı
0 0

Kafkametler faciası davasında mahkeme telsiz kayıtlarını istedi

Zonguldak’ın Karadeniz Ereğli ilçesinde 19 Kasım 2023 tarihinde 5 denizcinin hayatını kaybettiği Kafkametler gemisi faciasına ilişkin davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme heyeti, olay gününe ait telsiz kayıtlarının incelenmesi için ilgili kuruma müzekkere yazılmasına karar vererek, duruşmayı 5 Ekim’e erteledi.

Karadeniz Ereğli Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın beşinci duruşmasına, geminin sahibi olan şirketin yetkilileri S.Ö., G.Ö. ve K.Ö. katılmazken, hayatını kaybeden mürettebatın bazı yakınları ile taraf avukatları salonda hazır bulundu. Duruşmada tanık olarak dinlenen Mustafa Baykuş, gemiye yük temini ile evrak işlemlerini yürüttüğünü belirterek, olayın yaşandığı seferde herhangi bir gecikme olmadığını, geminin planlanan program doğrultusunda hareket ettiğini ifade etti.

Olayda hayatını kaybeden gemi 3. kaptanı Mustafa Nacar’ın annesi Gülay Nacar ise, yargılamanın uzun sürmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, “Torunum babasız kaldı. Bu dava daha ne kadar sürecek?” dedi.

Sanık avukatı, şirket yetkililerinden S.Ö.’nün gemi adamı belgesinin süresinin dolduğunu ve hakkında uygulanan yurt dışına çıkış yasağı nedeniyle gerekli işlemleri yaptıramadığını belirterek, yasağın kaldırılmasını talep etti. Müşteki avukatı ise S.Ö.’nün şirket yönetiminde görevli olduğunu belirterek, talebin reddedilmesini ve tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme heyeti, 18-20 Kasım 2023 tarihlerine ait gemi telsiz kayıtlarının temin edilmesi için Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’ne yazı yazılmasına karar verdi. Ayrıca sanık S.Ö. hakkındaki yurt dışına çıkış yasağının devamına hükmeden mahkeme, duruşmayı 5 Ekim tarihine erteledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin