Orman kazasında iki kişi yaralandı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
13 Eylül, 2021 08:34 tarihinde yayınlandı
0
0

 Orman kazasında iki kişi yaralandı

Safranbolu ilçesinde farklı bölgelerde meydana gelen orman kazasında iki kişi yaralandı.
Olay ilçeye bağlı Kehler Köyü ile Ovacuma Köyü Soğuksu mevkisinde meydana geldi. Kehler köyünde meydana gelen kaza Recep Aksoy (60) isimli orman işçisinin üzerine kesimini yaptığı ağacın dalları düştü. Dalların altında kalan Aksoy yaralandı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine jandarma, UMKE ve 112 acil servis ekipleri sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla bulunduğu yerden yaralı olarak çıkartılan Aksoy, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Ovacuma Köyü Soğuksu mevkisinde meydana gelen ikinci kazada ise Mustafa Doğan (50) isimli işçinin üzerine de kesimini yaptığı ağacın dalları düştü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Dalların altında kalan yaralı işçi sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
İki orman kazasıyla ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tasarim454646
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
04 Nisan, 2026 15:55 tarihinde yayınlandı
0
0

Safranbolu’da halkın ekmeği için temel atıldı

Safranbolu Belediyesi, sosyal belediyecilik vizyonu doğrultusunda hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Vatandaşların sağlıklı ve uygun fiyatlı gıdaya erişimini kolaylaştırmak amacıyla projelendirilen “Çağıl Güleç Özbey Halk Ekmek ve Unlu Mamuller Fırını”nın temeli, düzenlenen geniş katılımlı törenle atıldı.

Bağlarbaşı Mahallesi Çankaya Parkı karşısında inşa edilecek olan dev tesisin temel atma töreni, protokol üyeleri ve Safranbolu halkının yoğun ilgisine sahne oldu. Törene; CHP Karabük Milletvekili ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cevdet Akay, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, CHP İl Başkanı Vedat Yaşar, Belediye Başkan Yardımcıları Taner Timar, Kemal Akgül, Serkan Adabaş ve Kurtuluş Çavuş, Saf. Bel. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Onur Varlı, dernek, sivil toplum kuruluşu ile meslek odası temsilcileri, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, böylesine anlamlı ve doğrudan halka dokunan bir projenin temelini atmaktan dolayı büyük bir heyecan ve gurur duyduklarını ifade etti. Ülkenin içinde bulunduğu zorlu ekonomik koşullara değinen Başkan Köse, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Ülkemizin içinden geçtiği bu buhranlı ekonomik süreçte, alım gücünün günden güne eridiğine ve temel gıda maddelerine ulaşmanın dahi lüks haline geldiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Evlere giren ekmeğin hesabının yapıldığı, enflasyonun her mutfağı derinden etkilediği bu zorlu dönemde; biz yerel yönetimlerin en temel görevi halkımızın yanında dimdik durmak, onların omuzlarındaki ağır yükü bir nebze olsun hafifletmektir. Bugün temelini attığımız bu fırın, sadece bir üretim tesisi değil; halkçı belediyecilik anlayışımızın, dayanışmamızın ve vatandaşımıza verdiğimiz bir sözü daha yerine getirmenin gururunu yaşıyoruz.

Başkan Köse konuşmasının devamında, projeye sağladıkları değerli katkılardan ötürü Özbey ailesine teşekkür etti. Dayanışma ruhuna vurgu yapan Köse, projenin bir hayır işi olması sebebiyle zemin etüt hizmetlerini tamamen ücretsiz olarak gerçekleştiren Jeoloji Mühendisi Ahmet Öztürk’e ve statik projeleri hiçbir bedel talep etmeden çizen İsmail Şerefier’e şükranlarını sundu. Köse, ayrıca projenin her aşamasında büyük bir özveriyle çalışan Safranbolu Belediyesi ekibini de tebrik etti.

Törende konuşan CHP Karabük Milletvekili Cevdet Akay ise Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik tabloyu özetleyerek projenin önemine dikkat çekti. Akay, “Vatandaşlarımızın fırınlarda bayat ekmek kuyruklarına girdiği, ucuz gıdaya ulaşabilmek için büyük çabalar sarf ettiği acı bir tabloyla karşı karşıyayız. İnsanlarımızın temel besin kaynağı olan ekmeğe ulaşımda bile zorluk çektiği böyle bir dönemde, halk için hayata geçirilen bu hizmetin değeri ölçülemez.” şeklinde konuştu.

Bu örnek yatırıma önayak olan Güleç ve Özbey ailesini tebrik eden Milletvekili Akay; halkı her zaman hizmetlerinin odak noktasına alan, şeffaf ve başarılı projelere imza atan Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’yi ve emeği geçen tüm belediye ekibini kutladı.

Protokol konuşmalarının ardından, tesisin bölge halkına hayırlı ve uğurlu olması temennisiyle dualar okundu. Tören, Milletvekili Cevdet Akay, Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ve protokol üyelerinin hep birlikte butonlara basmasıyla sona erdi. İlk beton harcının dökülmesiyle birlikte “Çağıl Güleç Özbey Halk Ekmek ve Unlu Mamuller Fırını”nın inşaat çalışmaları resmen başlamış oldu. Tesisin hızla tamamlanarak Safranbolu halkının hizmetine sunulması planlanıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin