Safranbolu ilçesinde farklı bölgelerde meydana gelen orman kazasında iki kişi yaralandı.
Olay ilçeye bağlı Kehler Köyü ile Ovacuma Köyü Soğuksu mevkisinde meydana geldi. Kehler köyünde meydana gelen kaza Recep Aksoy (60) isimli orman işçisinin üzerine kesimini yaptığı ağacın dalları düştü. Dalların altında kalan Aksoy yaralandı. Çevredekilerin durumu bildirmesi üzerine olay yerine jandarma, UMKE ve 112 acil servis ekipleri sevk edildi. Vatandaşların yardımıyla bulunduğu yerden yaralı olarak çıkartılan Aksoy, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.
Ovacuma Köyü Soğuksu mevkisinde meydana gelen ikinci kazada ise Mustafa Doğan (50) isimli işçinin üzerine de kesimini yaptığı ağacın dalları düştü. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine jandarma ve 112 Acil Servis ekipleri sevk edildi. Dalların altında kalan yaralı işçi sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
İki orman kazasıyla ilgili inceleme başlatıldı. (İHA)
Orman kazasında iki kişi yaralandı
Tokat-Sivas kara yolu yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı
Tokat’ta etkili olan sağanak sonrası birçok akarsuyun taşması sonucu trafikte aksamalar yaşandı. Tokat-Sivas kara yolu da yaşanan taşkın nedeniyle kısa süreli trafiğe kapandı.
Tokat’ta sabah saatlerinden bu yana aralıklarla süren yağmur, akşam saatlerinde şiddetini artırdı. Kent genelinde etkili olan yağışla birlikte birçok akarsuda taşkın yaşandı. Akarsuyun taşması ile sürüklenen taşlar Tokat-Sivas kara yolu Geyras mevkiini trafiğe kapattı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ve Karayolları ekipleri sevk edildi. Polis ekiplerinin güvenliği sağladığı yolda kaya ve taş parçaları, Karayolları Bölge Müdürlüğü personellerince temizlendi. Temizleme çalışmalarının tamamlandığı yol, tekrar trafiğe açıldı.
Yetkililer, yağışın etkisini sürdürdüğü kentte sürücülere dikkatli olmaları yönünde uyarılarda bulundu.


