Orman işçilerinin üzerine ağaç devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
Yenice ilçesinde orman işçilerinin üzerine ağaç devrilmesi sonucu 1 işçi öldü, 1 işçi yaralandı.
Edinilen bilgiye göre, Yenice Orman İşletmesine bağlı Bakraz bölgesinde orman üretimi yapan Mehmet Özgü ve Durmuş Kaskatı'nın üzerilerine kesim yaparken ağaç devrildi. Özgü ve Kaskatı’nın yanında bulunan orman köylüleri durumu 112 Sağlık ekibine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından yaralılar Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralılardan Mehmet Özgü, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Rektör maaşı ile ilgili yapılan haberlere YÖK ve Üniversiteden yalanlama
Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın döner sermaye gelirleriyle birlikte aylık maaşının 1.2 milyon lirayı bulduğu savının akabinde YÖK’ten ve tezlerin amacındaki Karabük Üniversitesi’nden peş peşe açıklama geldi.
Yükseköğrenim Kurumu’ndan (YÖK) yapılan açıklamada, son günlerde gündeme gelen rektörlere döner sermaye hesabından ödenen yönetici hissesine ve genel olarak aylık karlarının ölçüsüne ait yorum ve haberlerin titizlikle değerlendirildiği belirtildi.
Rektörlere ödenen yönetici hissesinin ölçüsü ve üst hududunun, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 58’inci hususunun (f) fıkrası kararlarına nazaran belirlendiği aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
"Döner sermaye dışında hisse ödenmez"
"Söz konusu karara nazaran rektörlere, döner sermaye gelirleri dışında üniversitenin, teknokent, teknopark, teknoloji transfer ofisi, iktisadi işletmeler ve iştirakleri üzere gelir getirici kuruluşlar ve üniteleri sebebiyle ayrıyeten huzur hakkı, yönetici hissesi, koordinatörlük, danışmanlık ve gibisi fiyat ödenmez. Bu yönüyle üniversitelerimiz, Yükseköğretim Kurulu dışında ayrıyeten Sayıştay’ın yıllık mali kontrolüne tabidir. Mevzuata ters rastgele bir ödeme yapılması halinde bu ödemelerin iadesi dışında ilgililer hakkında gerekli idari ve cezai süreçler uygulanır."
İddiaların amacındaki Karabük Üniversitesi de bahse ait açıklama yaparak, "Son günlerde yazılı, görsel ve toplumsal medyada üniversitemiz ve rektörümüz Prof. Dr. Fatih Kırışık hakkında temelsiz savlarla oluşturulan palavra haberleri yapan ilgililer hakkında tüzel süreç başlatılmıştır" denildi.