Orman işçilerinin bulduğu yavru ayı koruma altına alındı - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Mart, 2025 19:53 tarihinde yayınlandı
0
0

Orman işçilerinin bulduğu yavru ayı koruma altına alındı

Karabük’ün Yenice ilçesinde orman işçileri tarafından bulunan yavru ayı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi.

Karakaya Orman İşletme Şefliğinde üretim yapan işçiler çalıştıkları sırada yavru ayıyı fark etti. Koruma altına alınan yavru ayı Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Yaklaşık 2 aylık olduğu düşünülen yavru ayıya yiyecek verilirken, bakımının ardından doğaya salınacağı öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
hasar
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
08 Nisan, 2026 11:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te yıkım sırasında yan bina zarar gördü

Karabük merkezde, daha önce Ziraat Bankası’nın da bir dönem hizmet verdiği binanın yıkımı sırasında, bitişiğindeki yapıda hasar oluştuğu gözlendi.

Edinilen bilgilere göre, yıkım çalışmaları esnasında yan binanın dış cephesindeki bazı tuğlaların yerinden koptuğu, bazı bölümlerde ise tuğlaların tamamen eksildiği dikkat çekti. Çevrede bulunan vatandaşlar, çalışmaların yeterli önlem alınmadan gerçekleştirildiğini iddia ederek duruma tepki gösterdi.

Hasarın özellikle yıkım alanına bakan cephede yoğunlaştığı görülürken, yapı güvenliğiyle ilgili endişeler de gündeme geldi.  Benzer durumların yaşanmaması için yıkım süreçlerinde daha sıkı denetim ve önlem alınması gerektiğini ifade edilirken, çevredeki yapıların güvenliği konusunda inceleme başlatılması isteniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin