Karabük Postası tarafından
20 Eylül, 2021 11:56 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Orman Bölge Müdüründen Ovacık İşletmesinde inceleme

Zonguldak Orman Bölge Müdürü Faruk Bayraktaroğlu, Karabük Ovacık İlçesinde bulunan Gümelik, Kışla ve Ovacık Şefliklerinde devam eden faaliyetleri ile İşletme Şefliklerinin karaçam tensil sahalarında incelemelerde bulundu. İşletme Şefliği yerleşkesi ve ormanlık alanlarda yapılan inceleme ve denetimin ardından açıklamada bulunan Bölge Müdürü Bayraktaroğlu; “Ormanların korumasının ve sürdürülebilir bir şekilde işletilmesinin ve mevcut orman varlığımızı gelecek nesillerimize aktarmak için çalışıyoruz. Ormanlarımıza verdiğimiz emeklerimizin karşılığını yeni gelen fidanlarımızla görmek bizleri mutlu etti. Ormanların kendini yenilemesi ve gençleşmesi için yoğun şekilde çalışmalarımız sürüyor. Büyüme ve gelişmesini işletme amacına uygun şekilde gerçekleştiriyoruz. Gençlik bakımı ve sıklık bakımı çalışmalarıyla ormanlarımız hayat buluyor. Yüzlerce yıldır aynı bölgede yaşayan; oranın havasına, suyuna, toprağına uyum sağlamış türlerde başarı oranımız daha yüksektir. Biz de bu türlerin tohumlarını topluyor, #YeşilVatan’a miras bırakıyoruz. Çalışmalarda emeği geçen ve her kademede görev yapan İşletme Müdürlüğümüz ekibine teşekkür ediyorum” dedi. İnceleme ve denetimlerde Karabük İşletme Müdürü ve İşletme Şefleri hazır bulundu.  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Kasım, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Dere yataklarına mesken atık ve moloz dökülüyor

Zonguldak’ın Alaplı ilçesine bağlı Gümeli ile Geçmiş altı mevkileri ortasındaki dere yatakları, etraf kirliliğine sahne oluyor. Çam ve meşe ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanın doğal hoşluğu, denetimsiz formda dökülen binlerce ton mesken atığı ve moloz nedeniyle her geçen gün tahrip ediliyor.
Gümeli-Geçmiş altı deresi boyunca inşaat hafriyatlarının gelişi hoş boşaltıldığı tez edilirken, bu durum hem vatandaşların hem de çevrecilerin büyük reaksiyonunu çekti. Geçmişaltı’nda yaşayan Hüseyin Kumuz, dere yatağının muhafaza alanı statüsünde olduğunu hatırlatarak sert sözlerle reaksiyon gösterdi:
"Bu alanın şahıslara yahut firmalara bu formda kullanım hakkını kim veriyor, bilmiyoruz. Dere yataklarına yığılan bu molozlar bilhassa yağışlı havalarda dereye akıyor, birikmelere ve ilerleyen süreçte taşkınlara sebep oluyor. Buna göz yumulması kabul edilemez."
Kumuz, yetkililerin kontrol zafiyetine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Türkiye’nin hiçbir yerinde dere ve çay yataklarına mesken atığı ve moloz dökülmez. Valilik ve ilgili kamu kurumları kontrollerini artırmalı, cezalar yükseltilmeli. Şayet caydırıcı yaptırımlar uygulanmazsa bunu yapanlar moloz döküm alanlarına gitmeyip atıklarını buraya taşımaya devam eder. Üstelik akşam saatlerinden sonra hiçbir yetkiliye ulaşamıyoruz."
Vatandaşlar, bölgenin süratle yok olmasına neden olan bu kirliliğin bir an evvel durdurulmasını ve sorumlular hakkında süreç yapılmasını istedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin